Neurologiein AZ Klina

De dienst neurologie richt zich op de diagnose en behandeling van aandoeningen van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en de spieren bij volwassenen.

+32 3 650 50 52

Het secretariaat neurologie is elke werkdag te bereiken tussen 8.00 en 18.00 u. Verhinderd voor uw afspraak? Verwittig tijdig. Zo niet zal een annulatieforfait aangerekend worden. Bedankt om uw afspraak vrij te maken voor een andere patiënt.

Opgenomen patiënten verblijven meestal op de afdeling Verblijfsafdeling Inwendige 2
Deze medische dienst bereikt u door onderstaande route te volgen
Routenummer

Neurologie

Het specialisme neurologie bestudeert aandoeningen van het zenuwstelsel, hetgeen de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en de spieren omvat.

Het aantal ziektebeelden binnen de neurologie is zeer divers. Sommige aandoeningen vragen een snelle diagnose en behandeling via een opname. Denk hierbij bijvoorbeeld aan herseninfarcten, hersenbloedingen, hersen(vlies)ontstekingen, epilepsie aanvallen of acute aandoeningen van het ruggenmerg. Andere ziektebeelden zullen daarentegen vastgesteld en opgevolgd worden via de consultatie. Enkele voorbeelden hiervan zijn multiple sclerose, hoofdpijn, de ziekte van alzheimer, de ziekte van Parkinson, maar ook zenuw- en spierziekten. 

Om tot een juiste diagnose te komen, dient de neuroloog frequent beroep te doen op bijkomende technische onderzoeken.