Reumatologiein AZ Klina

De dienst Reumatologie is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van reumatische aandoeningen. Reuma is een verzamelnaam voor verschillende niet-traumatische aandoeningen, onder andere auto-immuunziekten, waarbij ontstekingen van spieren, pezen, gewrichten, botten en/of inwendige organen kunnen optreden. De ziekte treft mensen van alle leeftijden.
foto_inwendige_geneeskunde

Openingsuren onthaal polikliniek:

ma - vr 8.00 - 18.00 u.

+ 32 3 650 50 52

 

Deze medische dienst bereikt u door onderstaande route te volgen
Routenummer

Hoe werkt de dienst Reumatologie?

In de diagnostische oppuntstelling wordt er, na bespreking van de symptomen en een uitgebreid klinisch onderzoek, meestal ook overgegaan tot opsporing van specifieke reumatologische merkers via een bloedafname. Via beeldvormingstechnieken proberen we zicht te krijgen op uw gewrichts-en botstructuren. 

Bij vermoeden van systeemaandoeningen wordt bijkomend advies van de Internist, Neuroloog, Dermatoloog of Oftalmoloog ingewonnen.

Naast expertise in de klassieke behandelingen, hebben Reumatologen bijzondere competenties in het gebruik van gerichte reumatologische therapieën via ambulante zorg of voor intraveneuze therapieën via daghospitalisatie.

Indien nodig wordt voor de behandeling bovendien een beroep gedaan op de dienst Fysische Geneeskunde en Revalidatie, de Pijnkliniek of de dienst Orthopedische Chirurgie.

Reuma in verschillende vormen

  • Ontstekingsreuma, zoals Reumatoide Artritis, Psoriasis Artritis, Spondylartritis/Spondylitis Ankylosans (Ziekte van Bechterew), Jicht
  • Systeemziekten, zoals Lupus, Sclerodermie, Vasculitis en Inflammatoire Spierziekten

Verder behandelen we ook de volgende aandoeningen:

  • Artrose (gewrichtsslijtage)
  • Weke delen reuma zoals slijmbeurs- en peesontstekingen
  • Osteoporose (botontkalking)