Over AZ KlinaVoluit voor zorg

Wie is AZ Klina?

AZ Klina in Brasschaat is het acuut referentieziekenhuis en revalidatieziekenhuis voor patiënten en verwijzers uit de regio Noord-Antwerpen. Het ziekenhuis bestaat uit 3 campussen (campus Klina, campus De Mick en campus Coda) en telt 589 bedden. 

AZ Klina is een innovatieve en lerende organisatie die kwalitatief hoogstaande zorg biedt en die continu wil verbeteren. Wij bieden patiënten een state-of-the-art infrastructuur, de nieuwste technologie en een brede waaier aan medische disciplines. We zetten in op een sterk uitgebouwde afdeling oncologie met radiotherapie en borstkliniek, centrum voor robotheelkunde, pijnkliniek, nierdialyse, neurochirurgisch centrum, beroertezorg, gespecialiseerde dienst spoedgevallen, acute en chronische revalidatie met gespecialiseerde behandeling van MS, …

Voluit voor zorg

En dan is er natuurlijk het hart van onze instelling: meer dan  2000 gespecialiseerde artsen, medewerkers en vrijwilligers gaan elke dag voor elke patiënt ‘Voluit voor zorg’. 

Het ontstaan...

Op 15 oktober 1987 startte de vzw "Klinieken Noord-Antwerpen' (KLINA). Op 1 januari 1988 nam deze vereniging het beheer van de drie regionale ziekenhuizen uit de regio Noord-Antwerpen over: Het St-Lucas ziekenhuis in Ekeren, het St.-Jozef Ziekenhuis in Kapellen en het Vesaliusziekenhuis in Brasschaat.

In de periode 1988-1989 werden in totaal 147 ziekenhuisbedden afgebouwd, onder meer door de centralisatie van de moeder- en kindzorg op één campus. Vanaf 1990 werd in eerste instantie de locatie van een nieuw te bouwen fusieziekenhuis vastgelegd en werden de plannen voor dit ziekenhuis uitgetekend. De bouwwerken startten in 1994 en in oktober 1999 kon de medische activiteit van de drie "oude" campussen verhuizen naar het nieuwbouwziekenhuis, het Algemeen Ziekenhuis Klina.

Luchtfoto campus Klina

Luchtfoto campus Klina