Kamerkeuze en rooming-inop onze kinderafdeling

Welke kamer?

Er zijn op onze afdeling twee types van kamer, een individuele kamer of een tweepersoonskamer.

Bij de inschrijving wordt u gevraagd voor welke kamer u kiest. Op een tweepersoonskamer liggen twee kinderen met een soortgelijk ziektebeeld. Het is niet altijd mogelijk om kinderen met dezelfde leeftijd of geslacht samen te leggen.
Op een individuele kamer ligt het kind afzonderlijk. De kinderarts mag een ereloonsupplement vragen. 

Als je voor een individuele kamer kiest en er is op het moment van opname geen kamer vrij komt je kind op een tweepersoonskamer of op een ‘doorschuifkamer’ terecht. Dit is een kamer met minder comfort maar met dezelfde kwaliteit van zorg. Je komt dan op de ‘wachtlijst voor een individuele kamer’ te staan.

Rooming-in

Op elk type kamer bestaat de mogelijkheid dat één volwassene (ouder, tante, of oma, …) bij je kind blijft overnachten. Deze persoon moet wel 18 jaar zijn en om praktische en veiligheidsredenen kan dit ook maar één persoon zijn.

Wij voorzien voor de inslapende volwassene:

  • veldbed met lakens
  • mogelijkheid tot maaltijd op de kamer
  • douche op de kamer of gemeenschappelijke douche op de afdeling

Ook tijdens de nacht worden de nodige verpleegkundige zorgen verricht zoals medicatietoediening, verzorging, temperatuurscontrole … Het is dan ook niet te vermijden dat uw nachtrust verstoord wordt. Wij vragen u vriendelijk om 's avonds de kamer netjes op te ruimen zodat de nachtverpleegkundige haar werk vlot kan uitvoeren.

Jullie zorgen zelf voor nachtkledij, toiletgerief, persoonlijk gerief, schoeisel (altijd te dragen overdag).

Om de toegankelijkheid van de kamer te bewaren vragen we om het veldbed overdag toe te klappen. Dit maakt het ook makkelijker voor de schoonmaak om hun werk uit te voeren.

De rooming-in formule wordt niet terugbetaald door het ziekenfonds. Raadpleeg eventueel uw extra verzekering zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Maaltijden

Alle maaltijden worden op de kamer opgediend. Mogen wij vragen om de kamer netjes te houden.

Respecteer het dieet van je kind.