MRIin AZ Klina

Op welke medische dienst(en) kan u terecht?

MR-scan of MRI

Een MR-scan of MRI gebruikt een sterk magnetisch veld en radiogolven om zijn beelden te maken. Deze onderzoeksmethode is vooral aangewezen bij zachte weefsels zoals hersenen, ruggenmerg, spieren en organen. Aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van röntgenstralen is het onderzoek niet schadelijk. Het toestel zelf maakt wel een hard kloppend geluid. Dit is volkomen normaal. Op advies van de radioloog is het mogelijk dat er een contrastvloeistof wordt ingespoten in de bloedbaan. Dit is om bepaalde ziektebeelden beter te kunnen beoordelen.

Voor het onderzoek is het belangrijk dat u alle juwelen, hoorapparaten, metalen voorwerpen, bankkaarten … achterlaat in uw kleedcabine.

Vul aub voor aanvang van het onderzoek onze veiligheidsvragenlijst in.

Implantaten en MRI

Als u één van de onderstaande medische implantaten heeft, neemt u vooraf contact op met uw cardioloog of neurochirurg om te informeren of het implantaat MR-compatibel is. In alle andere gevallen kan uw onderzoek niet doorgaan.

  • Pacemaker
  • Pijnpomp
  • Neurostimulator
  • Cochleair implant
  • Metalen kunsthartklep
  • Cerebrale aneurysmaclips

Supplement MRI

De dienst medische beeldvorming blijft investeren in nieuwe technologieën en een optimale serviceverlening. Bijkomende besparingen in de gezondheidssector vanuit de overheid wegen echter zwaar. Hierdoor zijn we genoodzaakt om, net als andere ziekenhuizen een supplement te vragen voor MR-onderzoeken van 20,74 euro. 

Afspraken MRI na 21 uur

De hoofdingang van het ziekenhuis is gesloten tussen 21 en 6.30 u. U kunt het ziekenhuis binnenkomen en verlaten via Spoed.