Comfort en huiselijkheid op vernieuwde materniteit

Op dinsdag 7 juni stelden wij onze vernieuwde materniteit voor. AZ Klina heeft één van de grootste materniteiten in de regio en we durven zonder overdrijving stellen: ook één van de allermooiste…
Comfort op de materniteit AZ Klina

Ons ziekenhuis is een begrip in het Antwerpse voor bevallingen. De voorbije jaren werden hier steeds meer baby’s geboren, vorig jaar meer dan 1500. Met de recente komst van 3 nieuwe - vrouwelijke - dokters beschikken we intussen over een ploeg van 10 gynaecologen. We zijn dus klaar voor nog heel wat gezinsuitbreidingen, zowel wat medische en verpleegkundige staf betreft als wat warme zorg betreft. En dat laatste is meteen ook de essentie van de vernieuwde materniteit.

De comfortabele en huiselijk ingerichte kamers zijn het antwoord op onze geëvolueerde visie op bevallen. We willen weg van een te klinisch beeld. Op deze afdeling liggen er, anders dan in onze andere ziekenhuisafdelingen, geen tot weinig zieke mensen. Een baby krijgen hoort thuis in een warme, intieme en geborgen sfeer. En dat kunnen wij hier vandaag in een ziekenhuis-setting aanbieden. Zowel in onze 3 suites, in onze 13 individuele kamers, in onze 4 tweepersoonskamers.

Hoofdarts dr. Christine Cuyt

Ongeacht voor welk kamertype een mama koos, in élk van onze kamers kan ze haar kindje leren kennen in een aangenaam ruime, lichte, comfortabele omgeving. In elke kamer, ook in onze tweepersoonskamers, is er optimale privacy. Ook in een tweepersoonskamer heeft elke mama haar eigen sanitair, een eigen kitchenette, de kamers zijn ruimer dan de vroegere tweepersoonskamers en de beide delen kunnen visueel volledig van elkaar worden afgesloten. In elke kamer krijgt een kersverse mama niet alleen de beste medische zorg, maar ook privacy, huiselijkheid en comfort. Zo creëren wij mee de meest ideale omgeving voor het begin van een nieuw gezinsleven.

Ons doel is een geborgen, huiselijke sfeer te creëren, met aandacht voor privacy en zonder in te boeten op de kwaliteit en veiligheid van de medische zorg. Want kwaliteit van zorg staat centraal! Wij streven op onze materniteit zo veel mogelijk het natuurlijke na, in een huiselijke setting. En we bieden optimale medische veiligheid in het geval het moeilijker loopt. Zowel voor, tijdens als na de bevalling.

We werken in zorgpaden nauw samen met de eerstelijnszorg: huisartsen en vroedkundigen bijvoorbeeld. En we bieden ook doorgedreven sub-specialistische zorg aan. Daarin onderscheidt AZ Klina zich toch van andere perifere ziekenhuizen. In dit huis is veel kennis en kunde rond bijvoorbeeld prenatale echografie en -diagnostiek. We kunnen wat hoogrisico verloskunde betreft net wat méér dan een ander perifeer ziekenhuis. We hebben ook een prima samenwerking met het UZA, maar heel veel kan hier in het eigen vertrouwde ziekenhuis behandeld en opgevolgd worden.

Gynaecoloog dr. Patricia Cryns

Het beste van 2 werelden. Huiselijkheid én medische veiligheid. Dat is wat wij aanbieden op onze materniteit. Daar werken we elke dag hard aan en daar zijn we fier op.

Huiselijkheid op de materniteit AZ Klina
Delen