Verblijfsafdeling Daghospitaal Oncologie - Internein AZ Klina

Op ons Daghospitaal Oncologie - Interne kunt terecht voor chemotherapie, infuustherapie enz. zonder overnachting.
foto_oncologie
Deze afdeling bereikt u door onderstaande route te volgen
Routenummer

Openingsuren:

ma - vr: 8 - 17 u.

Dringende medische vragen:

+ 32 3 650 50 59

Oncologische behandeling

Een (dag)opname op het Daghospitaal Oncologie - Interne zorgt ervoor dat de toediening van medicatie vlot, veilig en zonder overnachting kan gebeuren. Een multidisciplinair team van artsen en verpleegkundigen staat in voor uw begeleiding en behandeling.

Na aanmelding krijgt u een plaatsje toegewezen en neemt de verpleegkundige bloed af. Terwijl het labo dat analyseert, komt de oncoloog bij u langs. Als de bloedwaarden in orde zijn, vertrekt een voorschrift naar de apotheek. Die bereidt de steriele chemo-infusen en bezorgt deze samen met de medicatie tegen bijwerkingen aan het daghospitaal. Afhankelijk van het type chemotherapie kan de toediening enkele uren duren. 
De medicatie wordt meestal toegediend via een poortkatheter. Dat kan wekelijks, tweewekelijks of driewekelijks gebeuren. U krijgt een individueel schema.

Internistische behandeling

Een arts inwendige geneeskunde kan u naar ons Daghospitaal Oncologie - Interne doorverwijzen voor een infuustherapie.

Kamerkeuze

Op het Daghospitaal Oncologie - Interne heeft u de keuze tussen een individuele kamer (kamer met bed en zetel) of een zaal (gemeenschappelijke kamer met 6 zetels).

Het aantal individuele kamers is helaas beperkt. Omdat de vraag vaak groter is dan het aanbod, kan het zijn dat u op drukke dagen niet in een individuele kamer kunt verblijven, ook al heeft u hier op voorhand naar gevraagd. Bedankt voor uw begrip.

Eten en drinken

Op de afdeling is er een ruimte voorzien met koffie, thee, water en een kleine versnapering.
Tijdens een dagopname wordt er geen maaltijd voorzien. U mag altijd zelf iets te eten meebrengen. 
Dagelijks, rond 11.00 u. wordt er soep rondgebracht door een vrijwilliger.