Palliatief Support TeamAZ Klina

Palliatieve zorg is de totaalzorg op lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel vlak die geboden wordt aan zieken voor wie genezing niet meer mogelijk is.

ma - vr: 9.00 - 16.00 u.

+ 32 3 650 50 57

palliatiefsupportteam@klina.be

 

Ondersteuning aan patiënt, familie en het behandelend team

Het palliatief support team (PST) biedt vanuit deze visie ondersteuning aan patiënt, familie en het behandelend team en komt op vraag op alle afdelingen in het ziekenhuis. Ook u als patiënt en/of familielid kan bij het palliatief support team terecht voor informatie over palliatieve zorgen en beslissingen omtrent het levenseinde of euthanasie.

Algemene informatie

In AZ Klina willen we ook bij het levenseinde bijzondere aandacht hebben voor een aangepaste zorgverlening.  We willen daarbij streven naar een zo goed mogelijke levenskwaliteit voor de patiënt en zijn/haar familie.

Samen met patiënt en familie zoeken we naar de gewenste en/of best passende zorg en bekijken we waar deze geboden kan worden. Dit kan thuis of in het ziekenhuis, maar ook een opname op een palliatieve eenheid behoort tot de mogelijkheden. Ons ziekenhuis beschikt over 2 palliatieve settings: het CODA Hospice (Wuustwezel) en De Lotus (campus De Mick, Brasschaat). We werken ook samen met andere palliatieve eenheden in de regio. Als het de wens van de patiënt is om naar huis te gaan en als dit medisch en sociaal mogelijk is, bekijken we samen met de dienst patiëntenbegeleiding welke ondersteuning geboden kan worden om een optimale palliatieve thuiszorg te bekomen (overleg met huisarts, palliatieve thuisverpleging, …).

Elke werkdag tussen de kantooruren is er een lid van het Palliatief Support Team bereikbaar. Mailen kan naar palliatiefsupportteam@klina.be