Apotheekin AZ Klina

De ziekenhuisapotheek staat in voor de aflevering van geneesmiddelen, implantaten en medische hulpmiddelen voor patiënten in het ziekenhuis.
Apotheek foto_apotheek

apothekers@klina.be

Openingsuren:

  • ma - vr: 8.00 - 18.00 u.
  • za: 9.00 - 12.00 u.

Klinische farmacie:

+ 32 3 298 10 59

Deze medische dienst bereikt u door onderstaande route te volgen
Routenummer

Voorstelling ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek staat in voor de aflevering van geneesmiddelen, implantaten en medische hulpmiddelen voor patiënten in het ziekenhuis. Daarnaast worden bereidingen van geneesmiddelen gemaakt, zowel magistrale bereidingen als steriele bereidingen en chemotherapie. De medicatie voor klinische studies wordt beheerd in de ziekenhuisapotheek.

Apothekers informeren en adviseren artsen, verpleegkundigen en patiënten van AZ Klina omtrent de geneesmiddelentherapie. Hiervoor staat een team van 10 apothekers klaar die hun verantwoordelijkheid opnemen in de verschillende domeinen van de ziekenhuisapotheek. Zij worden ondersteund door apotheekassistenten, medewerkers cytostatica en administratieve medewerkers. Alle apothekers staan mee in voor een goede opleiding van stagiairs.

Klinische farmacie

De apothekers klinische farmacie zijn speciaal opgeleid om de therapie van de patiënt nog beter te begeleiden. Zij kijken naar geneesmiddeleninteracties, labo-uitslagen en geven extra uitleg aan specifieke groepen patiënten. Een actueel persoonlijk medicatieoverzicht is van essentieel belang en patiënten worden dan ook aangemoedigd om dit bij hun thuisapotheker te vragen. Een patiënt die opgestart wordt met orale antitumorale medicatie, wordt begeleid door een klinische apotheker.