Esthetische borstoperatiesin AZ Klina

Op welke medische dienst(en) kan u terecht?

Borstvergroting

Een veel gevraagde operatie is de borstvergroting. Enerzijds vrouwen met van nature een kleine cupmaat, anderzijds vrouwen die ten gevolge van zwangerschap en/of vermagering een kleinere cupmaat hebben dan voorheen. 

Borstverkleining

Heel wat vrouwen hebben een lichamelijk en psychisch probleem met te zware en/of hangende borsten. Als u voornamelijk last heeft van slappe huid ter hoogte van de borsten zonder toename van de cupmaat, kan een borstlift worden uitgevoerd. Als u nek- en schouderklachten heeft door het zware gewicht van de borsten, kan een borstverkleinende ingreep die klachten aanzienlijk verminderen of zelfs doen verdwijnen.

Borstlift – Ptosecorrectie

Heel wat vrouwen hebben na de zwangerschap of vermagering een probleem met volumeverlies en huidoverschot ter hoogte van de borsten. De borsten hangen door en missen stevigheid. Een borstlift kan dit verhelpen, al dan niet met een prothese indien er te weinig volume is.

Gynaecomastie

Borstontwikkeling bij mannen komt zeer frequent voor. In de puberteit is het vaak van voorbijgaande aard. Op latere leeftijd is chirurgie meestal de enige oplossing.