Totale Knieprothese

Specifieke informatie over knie-artrose, verschillende types knieprothesen (totale knieprothese, unicompartimentele knieprothese, patello-femorale knieprothese), de vooronderzoeken, de voorbereiding voor de operatie en het volledig hospitalisatieverloop staan beschreven in de “Infobrochure knieprothese” die u hier kunt raadplegen. Lees meer De meest voorkomende orthopedische complicaties en de anesthesie risico’s worden eveneens uitdrukkelijk beschreven. Over complicaties die te maken kunnen hebben met de anesthesie, leest u hier meer.

Als u na de operatie thuis weinig hulp ter beschikking heeft, kan de sociale dienst u bijstaan om thuishulp of een verblijf in een revalidatiecentrum te organiseren. Als u in “De Mick” zou wensen te revalideren neemt u minstens één maand voor de operatie contact op met de sociale dienst van het ziekenhuis 03 650 52 84.

Het plaatsen van een totale knieprothese is een van de meest frequente en meest succesvolle orthopedische operaties. Toch kan de patiëntentevredenheid op korte en lange termijn na de operatie variëren. Initieel werd de totale knieprothese ontwikkeld voor oudere patiënten met een beperkte levensverwachting maar door de continue evolutie in de orthopedie met de ontwikkeling van nieuwere en betere materialen worden knieprothesen met de nodige reserve ook voorgesteld aan jonge actieve patiënten met ernstige knie-artrose.

 

De “Revalidatiebrochure knieprothese” ontvangt u op de pre-operatieve infosessie die georganiseerd wordt door de dienst fysische geneeskunde (03 650 50 32). In deze folder vindt u eenvoudige oefeningen die u zullen helpen bij de revalidatie na de operatie. Lees meer

 

 

De “Ontslagbrochure knieprothese” geeft praktische tips en informatie waarop u kunt terugvallen bij ontslag uit het ziekenhuis. Er worden ook een aantal veel gestelde vragen beantwoord. Lees meer