Gynaecologie

Het team van gynaecologen van AZ Klina biedt diagnose, behandeling en opvolging aan voor de hele waaier van gynaecologische problemen, in alle levensfasen van de vrouw.

 • icoon Patiënteninformatie

  De persoonlijke begeleiding van elke patiënte door haar eigen gynaecoloog is primordiaal. Op de raadpleging kunt  u terecht voor algemene gynaecologie en verloskunde, zoals zwangerschapsbegeleiding, jaarlijks onderzoek, afname van uitstrijkje, borstkankerscreening, anticonceptie, menopause, vulvapoli enz….

   

  De dienst heeft een uitgebreide expertise in gynaecologische chirurgie, waarbij de nieuwste technieken gebruikt worden:

  - vaginale heelkunde
  - kijkoperaties, zowel laparoscopie als hysteroscopie
  - oncologische heelkunde
  - incontinentie en prolaps (verzakking) chirurgie
  - sommige ingrepen kunnen met robotchirurgie uitgevoerd worden

   

   

  Binnen de multidisciplinaire  borstkliniek, behandelen gynaecologen van onze dienst patiënten met borstkanker in  samenwerking met oncologen, radiologen, psychologen en borstverpleegkundigen. Veel aandacht wordt besteed aan borstsparende heelkunde.

   

  Prenatale diagnostiek (vruchtwaterpunctie, chorionbiopsie) is mogelijk. Genetisch advies gebeurt door stafleden van het centrum voor medische genetica van de Universiteit Antwerpen.

   

  Onze dienst is een opleidingscentrum voor ASO’s (arts - specialisten in opleiding) in affiliatie met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

   

  Contact verpleegafdeling

  Patiënten die worden opgenomen met gynaecologische problemen verblijven meestal op de afdeling Heelkunde 1.
  De hoofverpleegkundige Heelkunde 1 is mevrouw Nancy Cas.
  Zij is tijdens de kantooruren te bereiken via het nummer 03 650 50 60 of via nancy.cas@klina.be (enkel voor praktische vragen over de afdeling). ​
  Voor afspraken of medische vragen contacteer het secretariaat (zie contact).