Wondzorgin AZ Klina

Lijdt u aan een chronische of moeilijk helende wonde? Stelt uw wondzorg een probleem? U kunt op de wondzorgconsultatie terecht voor deskundig advies.

Wondzorg

Consultatie op werkdagen tijdens de kantooruren, enkel op afspraak.
+32 3 650 52 99

Deze medische dienst bereikt u door onderstaande route te volgen
Routenummer

Hoe verloopt een raadpleging wondzorg?

Wanneer u op consultatie komt voor uw wonde, zal de wondzorgverpleegkundige niet alleen uw wonde observeren en behandelen, maar zich ook een beeld proberen te vormen van alle aspecten die een invloed kunnen hebben op de wondheling.

Bij deze observatie zullen daarom niet alleen de grootte en het aspect van de wonde beoordeeld worden, maar ook bv. de hoeveelheid vochtverlies, de wondomgeving en de pijn aan de wonde. Mogelijks wordt er ook een foto van uw wonde genomen om bij een volgend consult te kunnen vergelijken of wordt er een wondcultuur afgenomen om een infectie uit te sluiten.

Behandelplan op maat

Vooraleer een behandelplan voor uw wonde wordt opgesteld, zullen ook andere aspecten van uw gezondheid beoordeeld worden die de wondgenezing kunnen beïnvloeden, zoals medicatiegebruik, voeding, mobiliteit, etc. Breng dus zeker een overzicht van uw medicatie en het wondzorgmateriaal mee dat u tot nu heeft gebruikt voor deze wonde. Daarnaast zal er ook met u besproken worden wat voor u haalbaar is op vlak van wondzorg en/of u hierbij hulp nodig hebt van een thuisverpleegkundige. Indien nodig zal bijkomend advies ingewonnen worden van de vaatchirurg, orthopedist, plastisch chirurg, dermatoloog of diabetoloog.

U krijgt een duidelijk overzicht van uw behandelplan mee naar huis, zodat u na uw consultatie zonder problemen de wondzorg kan verderzetten. Ook uw huisarts of specialist zal hiervan op de hoogte worden gebracht. Mocht u na uw thuiskomst toch nog een vraag hebben, dan mag u steeds telefonisch met ons contact opnemen.

Kosten

De consultaties en het eventueel verbruikte wondzorgmateriaal worden na uw bezoek gefactureerd en naar u opgestuurd.