Revalidatie bij orthopedische aandoeningenRevalidatie campus De Mick

Na een ongeval of locomotorische ingreep (knie, heup, schouder, rug en amputatie) is een passend revalidatietraject erg belangrijk voor een optimaal en snel herstel.

Met specifieke oefeningen verbeteren we de belastbaarheid van bijvoorbeeld uw knie, schouder of heup. Samen met u stellen we een specifiek behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen en behoeften. Door nauwe samenwerking met diverse specialisten in het ziekenhuis evalueren wij wekelijks uw evolutie.

Onze missie is geslaagd wanneer u, vanuit uw individuele mogelijkheden, na het ontslag, zo zelfstandig mogelijk het dagelijkse leven kunt hervatten!

Knie

Bij revalidatie na een ingreep aan uw knie zoals een totale knieprothese streven we samen met u naar een snel en optimaal herstel aan de hand van een vast protocol (klinisch zorgpad). Uw individueel behandelprogramma is gericht op looptraining, mobiliteit van het gewricht, stabiliteit en coördinatie en spierversterkende oefeningen.

Heup

Bij revalidatie na een ingreep aan uw heup zoals een totale heupprothese streven we samen met u naar een snel en optimaal herstel aan de hand van een vast protocol (klinisch zorgpad). Uw individueel behandelprogramma is gericht op looptraining, mobiliteit van het gewricht, stabiliteit en coördinatie en spierversterkende oefeningen.

Amputatie

Bij revalidatie na een beenamputatie leren we u zo goed mogelijk om te gaan met de gevolgen van uw amputatie. Een beenamputatie betekent beperkingen. Zo leert u om met deze beperkingen om te gaan en een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. 

Samen met de behandelaars werkt u aan een optimaal herstel op lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk gebied.

Het behandelteam adviseert of een prothese wel of niet mogelijk is in uw situatie. Bij deze beslissing kijkt de revalidatiearts onder andere naar wat uw wensen zijn, naar de conditie van u en uw geamputeerde been. Er wordt altijd een weloverwogen keuze gemaakt of een prothese mogelijk en zinvol is. 

Wanneer u eerder het advies hebt gekregen om geen prothese te nemen, maar uw situatie is veranderd, vraag dan aan de revalidatiearts wat de mogelijkheden nu zijn. Wanneer blijkt dat een prothese nu wel wenselijk is, kan uw revalidatiebehandeling gestart of aangepast worden.

Polytrauma

Bij revalidatie van meervoudig orthopedische letsels of verschillende botbreuken na een ongeval streven we samen met u naar een optimaal herstel in overleg met uw behandelend chirurg. Wij helpen je waar mogelijk de zelfstandigheid terug te winnen d.m.v. een individueel behandelprogramma. Ook het aanmeten en gebruik van hulpmiddelen kan aan de orde zijn. Daarnaast hebben we aandacht voor de mentale impact en kan zo nodig begeleiding door een psycholoog gestart worden.