Wat biedt het Daghospitaal Psychiatrie?
Een gevarieerd aanbod van verbale en non-verbale therapie waarbij de patiënt intensief aan zichzelf werkt.
• Het programma is gebaseerd op gedragstherapie met oog voor de context van de patiënt.
• Het programma is herstelgericht en gedragen door een multidisciplinair team.
Hoe verloopt een programma van zes weken?
Het programma telt drie fases. We starten met de onthaalfase, die één week duurt en gericht is op kennismaking. In deze fase gaan we samen met de patiënt op zoek naar zijn waarden en doelen en wat hij belangrijk vindt in het leven. Dit doen we aan de hand van onder andere ACT-technieken, non-verbale, dans- en gesprekstherapie.
Na de onthaalfase volgt de behandelfase, die vier weken duurt. In deze fase gaan we op zoek naar hindernissen die de patiënt onderweg naar zijn waarden en doelen tegenkomt. We leren hoe positieve en negatieve gedachten toe te laten en er anders mee om te gaan. We reiken ook handvaten aan en stimuleren om deze in het dagelijks leven toe te passen. In deze fase wordt er gewerkt aan de hand van psycho-educatie, ACT-, dans- en non-verbale technieken.
De eindfase is gericht op evaluatie en afscheid en duurt één week.
Hoe kan je aanmelden?
De patiënt wordt doorverwezen naar het Daghospitaal Psychiatrie door de psychiater, huisarts, psycholoog of na een opname. Wie wordt doorverwezen vanuit onze PAAZ, voert eerst een motivatiegesprek tijdens de opname. Wie van elders komt of wordt doorverwezen heeft eerst een intakegesprek bij een psycholoog. Aanmelden kan telefonisch op het nummer + 32 3 650 50 73 (elke werkdag tussen 10.00 en 16.00 u.). Na een positief intakegesprek, start de patiënt in de volgende groep met een beschikbare plaats.