Dr. Ruben Van den BrandeAlgemene neurochirurgie

Ruben Van den Brande
Verhinderd voor uw afspraak? Annuleer tijdig via bovenstaand nummer.
Deze zorgverlener bereikt u door onderstaande route te volgen
Routenummer

Raadpleging

Dinsdag
8:30 - 12:00
-
Woensdag
8:30 - 12:00
14:00 - 17:00
Donderdag
8:30 - 12:00
-
Vrijdag
8:30 - 12:00
14:00 - 16:00

Dr. Ruben Van den Brande is niet geconventioneerd.

Info over burgerlijke aansprakelijkheid leest u hier.

Voorstelling

Dr. Ruben Van den Brande is algemeen neurochirurg gespecialiseerd in de neuro-oncologie (met bijzondere interesse voor spinale oncologie) en geïnstrumenteerde (minimaal invasieve) spinale chirurgie.
Na het opgroeien in Brasschaat en afstuderen aan het Sint-Michielscollege begon hij zijn opleiding geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen in 2009. In 2016 volmaakte hij zijn master Geneeskunde met grote onderscheiding, waarna de specialisatie tot neurochirurg kon beginnen.
Gedurende deze opleiding had hij de mogelijkheid om in het Erasmus MC stage te lopen op de neuro-oncologie onder leiding van prof. dr. M. Van den Bent. Gedurende twee jaar werkte hij in het UZA onder leiding van prof. dr. T. Menovsky om vervolgens zijn opleiding in het Ziekenhuis Oost Limburg Genk af te ronden. Na zijn erkenning als neurochirurg in augustus 2022 startte hij als staflid neurochirurgie in de dienst ‘Limburgse en Antwerpse Kempen’, werkzaam in het ZOL Genk en in het AZ Turnhout.

Gezien zijn bijzondere interesse voor oncologische zorg startte hij in 2021 een doctoraat omtrent de behandeling van wervelmetastasen via de Universiteit Antwerpen. In maart-april 2023 volgde hij een fellowship in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center te New York onder begeleiding van dr. Bilsky, een van de pioniers in de behandeling van wervelmetastasen. Sinds oktober 2023 is hij werkzaam in het AZ Klina Brasschaat.