16
APR
18:00 - 20:00
AZ Klina ziekenhuis, Auditorium 1

Evenwichtig zwanger - Sterker in je schoenen als aanstaande ouder

Een zwangerschap en/of bevalling kan heel wat emoties teweegbrengen. Deze nieuwe fase in jouw leven kan veel vragen en onzekerheden opwekken. Een weg zoeken in het prille ouderschap kan beginnen zodra er een zwangerschapswens is. Dit kan zowel gelukkige gevoelens als gevoelens van kwetsbaarheid oproepen. Soms is het moeilijk om een weg te vinden in deze emoties en kan je wel wat hulp gebruiken. Weet dat je hierin niet alleen bent.
Meer info
foto_materniteit_baby

Mentale gezondheid in de perinatale periode

De perinatale periode start vanaf de zwangerschapswens tot één jaar na de bevalling. Tijdens deze periode heeft twee op de tien vrouwen het psychisch lastig. De psychische problemen kunnen zich uiten in onzekere gevoelens, milde depressieve gedachten en angstgevoelens, maar kunnen ook ernstige vormen aannemen zoals depressie en angststoornissen.

Wanneer er psychische problemen zijn in de perinatale periode heeft dit niet enkel een invloed op de gezondheid van de vrouw, maar ook op die van haar (on)geboren kind en partner.

Groepssessies

Ben jij zwanger? Is je partner zwanger? Wens je graag ondersteuning in het mentale proces dat ouderschap met zich meebrengt? Heb je vragen rond het ouderschap? Of wil je preventief wat handvaten in je rol als ouder?

U bent van harte welkom op de groepssessies over psychische gezondheid tijdens de zwangerschap georganiseerd in ons ziekenhuis.

De groepssessies worden gegeven door professionals aan toekomstige ouders tussen de 20e en de 30e week van de zwangerschap. De sessies bouwen op elkaar voort. Het is dan ook sterk aanbevolen de  4 sessies te doorlopen. De sessies duren twee uur.

Samen wordt er gewerkt rond enkele veelvoorkomende thema’s die zich tijdens en na de zwangerschap aandienen met als doel sterker in je schoenen te staan als ouder. Er wordt in elke sessie ruimte gemaakt voor ieders verhaal en bezorgdheden.

DATA SESSIES

16/4: Sessie 1: verwachtingen

23/4: Sessie 2: ontwikkelingen en veranderingen 

30/4: Sessie 3: zelfzorg

2/5: Sessie 4: postpartum

Praktisch

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar elpz@klina.be.

De reeks van 4 groepssessies kost 10 euro per persoon.

Delen