Wondzorgconsultatie

Lijdt u aan een chronische of moeilijk helende wonde? Stelt uw wondzorg een probleem? U kunt op de wondzorgconsultatie terecht voor deskundig advies.

Consultatie op werkdagen tijdens de kantooruren, enkel op afspraak

Contact

 • icoon Referentieverpleegkundigen wondzorg

   

  Elke Sturm - Wondconsultatie, diabetische voetkliniek

  03 650 52 99 - wondzorgvpk@klina.be

  Katrien Van Houcke - Wondconsultatie, diabetische voetkliniek, dispensarium

  03 650 52 99 - wondzorgvpk@klina.be

  Geert Vinck

  Gespecialiseerd verpleegkundige in de wondzorg, stomazorg en weefselherstel, wondconsultatie, diabetische voetkliniek

  03 298 10 94 - wondzorgvpk@klina.be

   

   

 • icoon Patiënteninformatie

  Wondzorg is in continue verandering. Als wondzorgverpleegkundige is het dan ook belangrijk om nieuwe evoluties op te volgen en hierover een goed overzicht te bewaren, zodat een gepast wondbeleid voor u kan opgesteld worden.

  Wanneer u op consultatie komt voor uw wonde, zal de wondzorgverpleegkundige niet alleen uw wonde observeren en behandelen, maar zich ook een beeld proberen te vormen van alle aspecten die een invloed kunnen hebben op de wondheling.

  Bij deze observatie zullen daarom niet alleen de grootte en het aspect van de wonde beoordeeld worden, maar ook bv. de hoeveelheid vochtverlies, de wondomgeving en de pijn aan de wonde. Mogelijks wordt er ook een foto van uw wonde genomen om bij een volgend consult te kunnen vergelijken of wordt er een wondcultuur afgenomen om een infectie uit te sluiten.

   

  Vooraleer een behandelplan voor uw wonde wordt opgesteld, zullen ook andere aspecten van uw gezondheid beoordeeld worden die de wondgenezing kunnen beïnvloeden, zoals medicatiegebruik, voeding, mobiliteit, etc. Breng dus zeker een overzicht van uw medicatie mee naar de wondzorgconsultatie, alsook al het wondzorgmateriaal dat u tot op heden heeft gebruikt voor deze wonde! Daarnaast zal er ook met u besproken worden wat voor u haalbaar is op vlak van wondzorg en/of u hierbij hulp nodig hebt van een thuisverpleegkundige. Indien nodig zal bijkomend advies ingewonnen worden van de vaatchirurg, orthopedist, plastisch chirurg, dermatoloog of diabetoloog.

   

  Al deze info zal leiden tot een behandelplan voor uw wonde die op uw maat geschreven is. U zal een duidelijk overzicht van uw behandelplan meekrijgen naar huis, zodat u na uw consultatie zonder problemen de wondzorg kan verderzetten. Ook uw huisarts of geneesheer-specialist zal hiervan op de hoogte worden gebracht. Mocht u na uw thuiskomst toch nog een vraag hebben, dan mag u steeds telefonisch met ons contact opnemen. U kan onze contactgegevens terugvinden op de achterzijde van deze brochure.

  Kosten

  De consultaties en het eventueel verbruikte wondzorgmateriaal worden na uw bezoek gefactureerd en naar u opgestuurd.