Over Spoed

Wanneer komt u naar Spoed?

De dienst spoedgevallen is in de eerste plaats een reanimatiedienst voorzien voor kritiek zieke patiënten en ernstige traumata. Patiënten komen op spoedgevallen terecht via hulpcentrum 100/112 en verwijzing door huisarts. 
Langer bestaande klachten (>48 uur) horen niet thuis op spoedgevallen. Vergeet uw huisarts niet. Uw huisarts is een belangrijke schakel in de niet planbare zorg. Bij twijfel neem eerst contact op met uw huisarts of dienst spoedgevallen.

De dienst Spoed ontvangt dagelijks meer dan 100 patiënten.

 

Hoe lang blijft u op de spoedafdeling?

Het gemiddeld verblijf op spoedgevallen bedraagt een drietal uren.  Op maandagen kan uw verblijf oplopen tot zes uren of langer. 

 

Gemiddelde wachttijden:

Wij gebruiken het manchester triage systeem (MTS) maar zetten toch vooral in op het tijdig herkennen van urgente problemen zoals hartinfarct of beroerte.
Voor uw informatie vermelden we de wachttijd tot uw contact met een arts. We werken met kleurencodes: rood (onmiddellijk gezien), oranje (15min.), geel (60 min.), groen (120 min.), blauw (240 min.)

 

Wat brengt u mee?

  • Identiteitskaart 
  • Verzekeringsgegevens bij een arbeids- of schoolongeval
  • Wij registreren ook graag de naam van uw huisarts
 

Begrip voor eventuele wachttijden

Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk geholpen wilt worden. Toch is het heel normaal dat er op de dienst spoedgevallen wachttijden voorkomen. Het is immers niet mogelijk om al onze patiënten tegelijk te behandelen. Bovendien is het belangrijk, zoals hierboven vermeld, dat er bepaald wordt welke patiënten het eerst medische hulp nodig hebben. Uw respect voor medepatiënten en voor onze medewerkers, die hun uiterste best doen om wachttijden te beperken en om alle patiënten een kwaliteitsvolle behandeling te geven, kan alleen maar bijdragen tot een betere dienstverlening. Heeft u vragen of opmerkingen? Aarzel niet om ze met ons te bespreken. Het spoedgevallenteam van AZ Klina staat voor u klaar met deskundig advies.
 

Contactgegevens

 

  De hoofdverpleegkundige van de dienst Spoedgevallen is  Marco De Ceuster.
  Hij is elke werkdag tijdens de kantooruren te bereiken via het
  nummer 03 650 50 45 of via marco.de.ceuster@klina.be
  (enkel voor praktische zaken over de afdeling).
 
 
 
 
  Dr. Frederik Vandereyken is Arts-Diensthoofd van
  Spoedgevallen. 
  Hij is bereikbaar via Frederik.vandereyken@klina.be of
  03 650 51 86.