Verwenweek (17-21 november) voor 75 plussers in AZ Klina

Het Geriatrisch Support Team en de diensten Geriatrie van AZ Klina zorgen dagelijks voor het welzijn van de 75-plussers die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Tijdens de seniorenweek van 17 tot 21 november 2014 doen beide teams nog een extra inspanning om de patiënten in de watten te leggen. Elke dag van die week wordt er een bijzondere activiteit georganiseerd.

De verwenweek opent met een kleine attentie en de voorstelling van het weekprogramma. Op dinsdag worden er volksspelen georganiseerd en staat de voeding in het teken van ‘De smaak van toen…’: tomatensoep met balletjes, een Breughelbordje met paté, kop, frikadellen met kriekjes, … en rijstpap met bruine suiker.

Woensdag kunnen de senioren genieten van een filmvoorstelling met popcorn en donderdag kunnen ze bingo spelen samen met de kinderen van het eerste leerjaar van basisschool Mater Dei Centrum. Om de week af te sluiten worden de patiënten verwend met een voetbadje of een handmassage en  worden ze getrakteerd op een stukje taart.

Terwijl de patiënten in de watten gelegd  worden, kunnen bezoekers, familie en medewerkers aan de infostand in het atrium terecht voor informatie over de werking van het Geriatrisch Support Team, langer en veilig thuis wonen en het verenigingsleven in de gemeenten voor actieve senioren.

Seniorenweek in AZ Klina van 17 tot 21 november in AZ Klina, Augustijnslei 100 te Brasschaat.