Opening multidisciplinaire Diabetische voetkliniek

 

AZ Klina is verheugd u de opening van onze multidisciplinaire Diabetische voetkliniek aan te kondigen. Ons ziekenhuis bevestigt hiermee haar streven naar een continue kwaliteitsverbetering. Diabetes mellitus is een pathologie die vaak gepaard gaat met verschillende complicaties, waaronder diabetische voetwonden. Hiervoor werd een gespecialiseerd zorgpad “diabetische voetwonden” uitgewerkt.

Vanaf september 2016 staat een multidisciplinair medisch team (endocrinoloog, orthopedisch chirurg, vaatchirurg) en een team van gespecialiseerde paramedici (podoloog, diabeteseducator, wondzorgverpleegkundige) klaar om deze patiënten op te vangen. Zo kunnen wij op één moment een volledig team inschakelen in de behandeling van diabetische voetproblemen.

Uw huisarts of specialist verwijst de patiënt door voor een afspraak. De consultatie “multidisciplinaire Diabetische voetkliniek” wordt georganiseerd elke tweede en vierde donderdag van de maand van 14 tot 17 uur en is op afspraak.

Met deze multidisciplinaire aanpak willen wij de prognose van de diabetespatiënt verbeteren en het risico op complicaties maximaal verminderen.

Voor vragen of meer uitleg over de multidisciplinaire Diabetische voetkliniek in AZ Klina:

Secretariaat Diabetische voetkliniek: 03 650 51 48.