Gloednieuwe robotzaal in AZ Klina

Ons ziekenhuis pakt uit met een gloednieuwe robotzaal. De operatiezaal is beduidend groter dan de andere operatiezalen. En dat is nodig.

Sinds vorig jaar beschikken we over de nieuwste Da Vinci Xi robot. Deze robot is door de vele technologische innovaties groter. Artsen en medewerkers kunnen in de extra ruime zaal rustig rond de patiënt werken. De operatietafel is gloednieuw en uniek. Tijdens de operatie kan de tafel samen met de robot meebewegen.

De zaal heeft veel ramen met elektrische verduistering. Ook de laatste nieuwe 3D schermen, verlichtingstechnieken, camera, … zijn voorzien. Allemaal innovaties die de patiëntveiligheid ten goede komen. De artsen en verpleging zijn alvast heel enthousiast.

De robot blijft nu ook permanent in de operatiezaal staan. Zo kan robotchirurgie verder uitbreiden. Dit is ook een noodzaak voor een goede samenwerking met de artsen van de andere ziekenhuizen van het Centrum voor robotheelkunde. Ook de robotchirurgie voor Gynaecologie kan verder toenemen en in de toekomst kunnen ook andere disciplines in ons ziekenhuis de robot gebruiken, denk maar aan Algemene Heelkunde, NKO, …