Betere zichtbaarheid van MUG AZ Klina ZNA Jan-Palfijn

Het interventievoertuig MUG AZ Klina – ZNA Jan Palfijn is omgebouwd voor een nog betere zichtbaarheid in het verkeer. De veiligheid van andere weggebruikers én het personeel tijdens interventies wordt zo nog verbeterd.

Battenburg – striping

Er is gekozen voor een Battenburg-striping. Deze striping is herkenbaar door zijn opvallend schaakbordpatroon met fluorescerende groene en gele kleuren op de zijkanten van het MUG voertuig. Door deze specifieke veiligheidsmarkering wordt de zichtbaarheid vergroot, ook bij regenval, mist of ’s nachts.  Zo is het voertuig zowel overdag als ’s nachts zichtbaar vanop 500 meter. De naam Battenburg-striping is afkomstig van de Battenburg cake. Dit is een Engelse cake met een typische twee bij twee geblokt patroon.

In Vlaanderen zijn op dit moment de voertuigen van FAST ( Files Aanpakken door Snelle Tussenkomst) hier al van voorzien. Ook zijn al enkele brandweer en MUG diensten hiermee uitgerust, maar deze zijn eerder nog zeldzaam in Vlaanderen. Vermoedelijk zal dit de nieuwe norm worden voor interventie voertuigen binnen de dringende medische hulpverlening.