AZ Klina hoopvol over daling ziekenhuisopnames

De kracht van het coronavirus neemt af, maar de pandemie is niet voorbij. Waakzaamheid en voorzichtigheid blijven meer dan ooit geboden, nu de overheid de maatregelen versoepelt. Afstand houden, een goede handhygiëne en een beperking van de sociale contacten zijn nodig om het virus verder terug te dringen, want op onze Covid-afdelingen blijft het druk.

De dalende trend op nationaal vlak wat het aantal ziekenhuisopnames betreft, zien we nog niet in AZ Klina. Dat hoeft geen reden tot extra bezorgdheid te zijn: als ziekenhuis volgen we wel degelijk de nationale trend, maar met enige vertraging. Toen er enkele weken geleden een piek was in Limburg en de Kempen, bleef het in AZ Klina relatief rustig. Vandaag is het anders en is er nog een grote drukte op onze Covid-afdelingen. Toch zijn we hoopvol dat de dalende trend zich ook bij ons doorzet.

Op maandag 4 mei hebben we ook in AZ Klina onze normale activiteit zeer beperkt opgestart, met voorrang voor mensen die semi-dringende zorgen nodig hebben. Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen voor patiënten, artsen en medewerkers, hebben we bijkomende maatregelen genomen. Zo moet elke patiënt die het ziekenhuis binnenkomt een mondneusmasker opzetten en de handen ontsmetten. Daarnaast hebben we plexiglazen schermen geplaatst, hebben we in de wachtzalen stoelen uit gebruik genomen en plannen we afspraken ruimer in, om de afstand zo veel mogelijk te garanderen.

Om ervoor te zorgen dat de curve verder daalt, roepen we op om de maatregelen rond handhygiëne, afstand houden en het beperken van sociale contacten optimaal na te leven. Zo zorgen we er samen voor dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden.