American Women’s Club of Antwerp opent een “room with a view” voor borstkankerpatiënten in AZ Klina

Vrijdag 24 mei 2019 huldigde de American Women’s Club of Antwerp (AWCA) een borstlounge in voor borstkankerpatiënten. De vereniging overhandigde symbolisch een cheque van 10 000 euro aan onze Borstkliniek. Patiënten kunnen in deze huiselijke en knusse ruimte terecht met hun praktische en emotionele vragen.

Dr. Verhoeven: “Wij zijn bijzonder blij met de steun van de American Women’s Club of Antwerp. Patiënten met borstkanker worden behandeld en ondersteund door een multidisciplinair team van artsen, paramedici, verpleegkundigen, … Onze patiënten krijgen heel veel informatie. Het is een absolute meerwaarde dat onze patiënten en naasten in alle rust en discretie deze informatie kunnen verwerken, vragen kunnen stellen, emoties kunnen tonen. Omdat de ruimte uitkijkt op onze grote hal kunnen ze ook hun blik even afwenden … a room with a view.”

De meer dan 250 geopereerde borstkankerpatiënten per jaar krijgen in onze borstlounge ook een kleurrijk hartvormig kussen. Ook dit initiatief danken we aan de vrijwilligers van het AWCA die deze kussens maken. Het kussen ondersteunt de oksel waarin eventueel lymfeklieren worden verwijderd. Een modezaak uit Zandhoven heeft ook aan de borstlounge bijgedragen. Telkens een klant bedankte voor een plastieken draagtas werd een spaarpotje gevuld. De eigenares sprokkelde zo maar liefst 300 euro bij elkaar.