Nieuws

18/09 en 23/09: gratis hartscreening Zorgpunt Grens, Essen

 

Op maandag 19 en vrijdag 23 september 2022 kan u in ons Zorgpunt Grens (Kerkeneind 1, Essen) gratis en zonder afspraak uw hart laten screenen. Kom gewoon langs tussen 10u en 15u. Door controle van uw ademhalings- en hartfrequentie, bloeddruk, uw suikerwaarde en een vragenlijst krijgt u te horen of u een risico loopt op hart- en vaatziekten. U krijgt het nodige advies waarmee u al dan niet naar de huisarts kan gaan.

Filmpje 'uw AZ Klina factuur uitgelegd'

Bij ons is niet alleen goede zorg belangrijk. Ook bij het ontvangen van je ziekenhuisfactuur willen we dat je weet waar je aan toe bent. 
In deze korte animatievideo leggen wij je uit hoe je de kosten van je zorg in AZ Klina goed kan inschatten. 

Comfort en huiselijkheid op vernieuwde materniteit

Op dinsdag 7 juni stelden wij onze vernieuwde materniteit voor. AZ Klina heeft één van de grootste materniteiten in de regio en we durven zonder overdrijving stellen: ook één van de allermooiste…

AZ Klina officieel eigenaar van Vesaliusgebouw

 

Zorgpunt Grens opent op 1 april de deuren in Essen

Vanaf vrijdag 1 april 2022 kunnen mensen uit de regio Essen terecht in het Zorgpunt Grens, een initiatief van AZ Klina in samenwerking met de gemeente Essen. In het zorgpunt zijn patiënten welkom voor bepaalde soorten zorg die je normaal in een ziekenhuis krijgt. Met het zorgpunt brengen we die diensten dichter naar de mensen toe.

Nieuwe robot plaatst knieprotheses

AZ Klina gebruikt sinds begin februari de chirurgische robot ‘Rosa’ voor orthopedische ingrepen. Een primeur in de regio Antwerpen-stad en Noord-Antwerpen. Rosa assisteert 2 artsen orthopedie bij het plaatsen van totale knieprotheses. De artsen blijven uiteraard zelf instaan voor elke beslissing die ze nemen en voor alles wat ze doen.

De Helix partners slaan de handen in elkaar voor cybersecurity

We leven steeds meer in een digitale wereld.  Die evolutie brengt een heleboel opportuniteiten, maar ook een pak nieuwe uitdagingen met zich mee. Met als grootste bezorgdheid: hoe houden we online informatie veilig?