Nieuws

Geen telefoon voor annulering? Je afspraak gaat door!

Uw afspraak gaat altijd door als u geen telefoon voor annulering van uw afspraak heeft ontvangen.

Let op: uw afspraak wordt momenteel niet bevestigd door een sms.

14 november Wereld Diabetes Dag: recept voor suikervrije brownie

Op zaterdag 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Minder suiker eten betekent niet - zoals velen denken - minder genieten van eten.Integendeel! Maak de juiste keuzes bij het koken en gebruik zoetstoffen als vervanger. Even lekker, minder calorieën én beter voor onze gezondheid. Nog niet overtuigd? Doe zelf de test met dit smakelijke recept voor suikervrije brownies van onze diëtisten.

Nieuwe ziekenwagen De Mick: op maat gemaakt en vol innovaties

De ambulanciers van onze 112-dienst op campus De Mick glimmen van trots. Sinds kort gaan ze op pad met een gloednieuwe ziekenwagen, die op maat is gemaakt en over enkele interessante technische innovaties beschikt. Coördinator Gerry Van Den Langenbergh geeft uitleg.

Uitstel niet-dringende raadplegingen en onderzoeken vanaf 4 november

Vanaf woensdag 4 november stellen we alle niet-dringende en niet-essentiële raadplegingen en onderzoeken uit. Wij contacteren jou als je afspraak niet kan doorgaan. Hoor je niets van ons, dan verwachten we jou op het afgesproken tijdstip in het ziekenhuis. Gelieve niet naar ons te bellen, om overbelasting van de lijnen te voorkomen.

AZ Klina stelt niet-dringende ingrepen en endoscopische onderzoeken uit

De overheid vraagt om de beddencapaciteit voor corona te vergroten. Dit betekent dat we opnieuw niet-dringende ingrepen of endoscopische onderzoeken moeten uitstellen. Het ziekenhuis neemt zelf contact met u op. Als u niet wordt gecontacteerd, gaat uw afspraak of ingreep door.

Radiologen AZ Klina gebruiken artificiële intelligentie bij opsporen borstkanker

Vanaf deze week gebruiken de radiologen van AZ Klina in Brasschaat, als eersten in de provincie Antwerpen, bijkomend artificiële intelligentie (AI) bij de beoordeling van mammografieën. Op deze manier kan borstkanker vroeger worden opgespoord. Ook kan de AI het risico op borstkanker in de toekomst inschatten, wat een primeur is voor België.

AZ Klina verwelkomt dr. Stijn Boenders en dr. Joris Vanparys

AZ Klina verwelkomt weer twee nieuwe artsen. Dr. Stijn Boenders (palliatieve zorg) en dr. Joris Vanparys (nefrologie) zijn gestart in ons ziekenhuis. We wensen hen alle succes toe!

Afspraak maken bij orthopedie kan online

Een afspraak maken bij de dienst orthopedie kan nu ook online. Patiënten dienen eerst een profiel aan te maken, daarna kunnen ze een raadpleging boeken bij de arts van hun keuze. Op dit moment kan je alleen bij de dienst orthopedie online afspraken boeken, in een later stadium volgen ook andere disciplines en afdelingen.

AZ Klina verwelkomt dr. Stazie Dierckxsens

Dr. Stazie Dierckxsens is gestart bij AZ Klina als arts gynaecologie - verloskunde. We wensen haar veel succes toe!

Patiënten De Mick genieten van concert Antwerp Symphony Orchestra Mobiel

Speciaal bezoek in De Mick, de revalidatiecampus van AZ Klina. Een vijftigtal patiënten genoten vandaag met volle teugen van een concert van Antwerp Symphony Orchestra Mobiel.

Dr. Anke Van Dijck nieuw bij AZ Klina (campus De Mick)

We breiden ons team verder uit. Met dr. Anke Van Dijck verwelkomen we een nieuwe arts neurologie. We wensen haar veel succes toe!

Nieuw drive-through afnamepunt van huisartsenwachtpost Noordrand op terrein AZ Klina

Huisartsen van huisartsenwachtpost Noordrand openen in samenwerking met AZ Klina een nieuw drive-through afnamepunt voor coronatests, gelegen naast de inrit van de bezoekersparking van het ziekenhuis. Het concept is eenvoudig: je maakt een afspraak voor een coronatest via de huisarts, je komt op het afgesproken uur met de wagen, per fiets of te voet naar het drive-through afnamepunt. Na het afgeven van je identiteitskaart neemt een verpleegkundige een test af, waarna je het afnamepunt kan verlaten.

Dr. Pepijn Mooren en dr. Winand Van Rompaey nieuw in AZ Klina

We breiden ons team verder uit. Met Pepijn Mooren en Winand Van Rompaey verwelkomen we twee nieuwe artsen. We wensen hen alle succes toe!

AZ Klina renoveert materniteit

AZ Klina begint met de renovatie van de materniteit. In een eerste fase worden twaalf kamers helemaal opgeknapt en omgetoverd tot drie ruime suites - een nieuwigheid in ons ziekenhuis - en zes eenpersoonskamers. Deze werken zullen geen invloed hebben op de capaciteit van de afdeling. Uiteraard zullen we er alles aan doen om de hinder tot een minimum te beperken.

In de krant: psychologe Kaatje begeleidt nabestaanden van mensen die aan Covid-19 zijn overleden

Psychologe Kaatje Van Hemelrijk vertelt in Het Laatste Nieuws hoe ze de nabestaanden van mensen die aan Covid-19 zijn overleden begeleidt.

Gloednieuw “bijna-thuis-huis” voor Coda

Ook Coda hospice huist nu mee in de nieuwe gebouwen van Coda Palliatieve zorgen in Wuustwezel, een intense samenwerking tussen vzw AZ Klina en vzw Coda. Dit pilootproject is een innovatieve en geïntegreerde zorgvorm waar palliatieve zorgbehoevenden en hun naasten intensief begeleid worden: thuiszorg, dagcentrum, hospice en rouwzorg voor nabestaanden.  

AZ Klina neemt vernieuwde Stroke Unit in gebruik

Op dinsdag 2 juni neemt AZ Klina de vernieuwde Stroke Unit in gebruik. Op deze afdeling verblijven mensen 48 à 72 uur in de acute fase na een beroerte. Wat is er nieuw? Twee 2-persoonskamers en één 4-persoonskamer werden omgetoverd tot één grote ruimte met verpleegpost, die plaats biedt aan zes bedden met continue monitoring. Eén van deze bedden staat in een afsluitbare box. Het open karakter van de afdeling maakt een beter toezicht mogelijk.

EUSOMA-label voor onze borstkliniek

Vorige week kreeg onze borstkliniek opnieuw een Europese erkenning (EUSOMA-label). Dit gebeurde na een strenge doorlichting op alle aspecten van borstkankerzorg, met een jaarlijkse evaluatie. De auditors konden dit jaar niet naar het ziekenhuis komen wegens de corona-epidemie.

Daarom verliep de hele audit virtueel. Een unieke ervaring. De goede evaluatie toont aan dat onze borstkliniek voldoet aan de hoogste eisen in de borstkankerzorg.

In de krant: psychologe Kaatje brengt met tablet patiënt en familie bijeen

Pscyhologe Kaatje Van Hemelrijk vertelt in Het Laatste Nieuws hoe ze Covid 19-patiënten met een tablet in contact brengt met hun familie.

In de krant: palliatief verpleegkundige Tine getuigt over coronamaatregelen

Palliatief verpleegkundige Tine Wouters getuigt in Het Laatste Nieuws over de coronamaatregelen.

Hebt u al een actueel medicatieschema?

Om u goed te kunnen behandelen en verzorgen, moeten onze zorgverleners weten welke medicatie u thuis neemt. Breng daarom altijd een actueel medicatieschema mee naar het ziekenhuis. Tijdens de COVID-19-epidemie is dat extra belangrijk.

Wat is een medicatieschema?

Een medicatieschema is een duidelijk en volledig overzicht van alle medicatie die u neemt:

Dr. Natasja Peeters en dr. Heleen Vanhaute nieuw bij AZ Klina

We breiden ons team verder uit. Met Natasja Peeters en Heleen Vanhaute verwelkomen we twee nieuwe artsen. We wensen hen alle succes toe!

Vals evacuatiealarm

In de nacht van zaterdag op zondag 23 februari 2020 is omstreeks 3 uur het evacuatiealarm in AZ Klina geactiveerd. Door de activering van het alarm werden de hulpdiensten automatisch verwittigd. Ze waren snel ter plaatse. Na controle van het hele gebouw en alle technische installaties werden er geen storingen vastgesteld. Uit eerste vaststellingen blijkt dat een persoon het ziekenhuis is binnengekomen en het evacuatiealarm heeft geactiveerd. Het parket onderzoekt de zaak.

Geen doorgang aan Spoed op maandag 2 maart

AZ Klina breidt zijn spoedgevallendienst uit. In een nieuwe aanbouw naast de garage op de eerste verdieping komen er drie consultatieruimtes en een wachtruimte bij. Maandag 2 maart wordt een erg belangrijke dag tijdens de werken, want dan worden de modulaire eenheden voor deze aanbouw geleverd en geplaatst. Er zal vanaf 6 uur ’s morgens geen doorgang mogelijk zijn aan Spoed: je kan niet via de Augustijnslei, langs de spoedgevallendienst, naar de Prins Kavellei rijden, en omgekeerd.

Dienst spoedgevallen breidt uit

De spoedgevallendienst van AZ Klina breidt uit. Er komen drie consultatieruimtes en een wachtruimte bij in een nieuw op te richten aanbouw, naast de garage op de eerste verdieping. Op maandag 3 februari starten de werken, die twee maanden zullen duren. De nieuwe ruimtes worden in april in gebruik genomen.

Ruim 8 op de 10 medewerkers AZ Klina ingeënt tegen griep

In AZ Klina krijgt griep geen kans: liefst 80,76 procent van de artsen en medewerkers liet zich de afgelopen twee maanden gratis inenten.

In een ziekenhuis werken we met risicogroepen: voor deze mensen kan griep grote gevolgen hebben. Wie zich laat inenten beschermt niet alleen zichzelf, maar ook patiënten, familieleden en collega’s. In 2018 haalde AZ Klina al een hoge score van 76 procent. Voor deze vaccinatieperiode werd de lat nog wat hoger getild, naar 80 procent.

Dr. Aline Duchateau nieuw bij AZ Klina

We breiden ons team verder uit. Met dr. Aline Duchateau verwelkomen we een nieuwe arts urologie. We wensen haar veel succes toe!

Dr. Alessa Sugihara nieuw bij AZ Klina

Met dr. Alessa Sugihara verwelkomen we bij AZ Klina een nieuwe arts. Veel succes!