Nieuws

Stichting De Kleine Strijders schenkt speelgoedpakketten aan AZ Klina

Stichting De Kleine Strijders reikt AZ Klina de hand. Samen willen we een ziekenhuisverblijf voor jonge patiëntjes en hun omgeving zo aangenaam mogelijk maken. Dankzij Toon Verheijen en Joyce De Sager van De Kleine Strijders, krijgen de patiëntjes én hun ouders bij een overnachting op de kinderafdeling voortaan een geschenkje.

Boek ‘Breast Cancer: Global Quality Care’: hoe verbeter je wereldwijd de borstkankerzorg?

Hij is een man met een ambitieus plan: de Antwerpse arts Didier Verhoeven wil de zorg voor patiënten met borstkanker wereldwijd optimaliseren, ook in landen waar de (financiële) middelen beperkt zijn. Maar hoe pak je dat aan? Op die vraag tracht het boek ‘Breast Cancer: Global Quality Care’ een antwoord te formuleren. Dr. Verhoeven bracht experts uit de hele wereld bij elkaar en zij presenteren hun visie in het boek (en e-book), dat op zaterdag 7 december in Antwerpen wordt voorgesteld.

AZ Klina promoot correct gebruik van antibiotica zodat ze werkzaam blijven

Antibiotica: gebruik ze goed en enkel als het moet!
 

Verkeerd gebruik van antibiotica maakt bacteriën resistent.
Ernstige ziektes kunnen dan niet meer goed behandeld worden.
Zorg er mee voor dat onze antibiotica nog werken als we ze echt nodig hebben.

 

Dr. Katrien Van Kolen nieuw bij AZ Klina

Met dr. Katrien Van Kolen verwelkomen we bij AZ Klina een nieuwe arts cardiologie. We wensen haar veel succes toe!

Pleisters Kamiel en Lina voor jongste patiënten

Sinds kort gebruiken we bij AZ Klina bijzondere pleisters bij onze kleinste patiënten. Kamiel en Lina, de mascottes van onze kinderafdeling, staan afgebeeld op deze nieuwe plakkertjes, die tot stand kwamen dankzij de Rinkven Golfclub in Schilde. We gebruiken deze pleisters in het hele ziekenhuis, en niet alleen op de afdeling pediatrie.

AZ Klina maakt mammografie veel minder pijnlijk

Veel vrouwen zien erg op tegen een mammografie. Daar wil AZ Klina in Brasschaat iets aan doen. Als eerste ziekenhuis in de regio, voeren we het onderzoek uit met een gebogen compressieplaat, die de welving van de borst volgt. Daardoor voelen patiënten veel minder pijn.

Dr. Bernd Dekeyser nieuw bij AZ Klina

Met dr. Bernd Dekeyser verwelkomen we bij AZ Klina een nieuwe arts oncologie. Veel succes! 

Ruim 150 medewerkers AZ Klina doen mee aan Race for the Cure

Op zondag 29 september namen zo’n 10.000 mensen in Antwerpen deel aan de Race for the Cure. Ook ruim 150 enthousiaste medewerkers van AZ Klina trotseerden weer en wind om mee te stappen of lopen in de strijd tegen borstkanker. 

Antwerp Symphony Orchestra Mobiel speelt voor patiënten AZ Klina

Donderdag 12 september 2019 was een hoogdag voor AZ Klina. Antwerp Symphony Orchestra Mobiel trad op in het ziekenhuis. Het concert paste in een project waarbij het orkest de muziek brengt tot bij mensen die niet in staat zijn om de concertzaal te bereiken.

Drie nieuwe artsen bij AZ Klina

Met dr. Alice Van Goethem, dr. Jan Van Looveren en dr. Inge Leysen verwelkomden we bij AZ Klina onlangs drie nieuwe artsen. Veel succes!

Het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker

Ook AZ Klina doet mee.

Op 11,12 en 13 september kan u voor €7 een azaleaplantje kopen in de inkomhal van het ziekenhuis.
(zolang de voorraad strekt)

De azalea van Kom op tegen Kanker:
het enige plantje dat je koopt voor iemand anders, maar houdt voor jezelf.

www.plantjesweekend.be

#plantjesweekend

 

AZ Klina organiseert mee ziekenwagendienst in Kalmthout

AZ Klina werkt vanaf deze maand samen met de gemeente Kalmthout om de ziekenwagendienst in Kalmthout te organiseren. De gemeente behoudt haar 112-erkenning, het ziekenhuis zorgt voor de aansturing en coördinatie van de dienst.  

In de krant: 'Hope on Wheels' laat kinderen met 'plezier' naar AZ Klina komen

AZ Klina campus De Mick zet hoogtechnologisch C-Mill looptoestel in voor revalidatie van patiënten met een Niet-Aangeboren Hersenletsel

Inhuldigingsmoment C-Mill looptoestel op vrijdag 21 juni

AZ Klina campus De Mick zet in op het gespecialiseerd zorgprogramma Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) en investeert hiervoor in het allernieuwste C-Mill toestel voor revalidatie. Dit hoogtechnologische toestel gebruikt virtual en augmented reality om de patiënten beter, efficiënter én leuker te laten oefenen.

Patiënten van AZ Klina Campus Coda door noodweer overgebracht naar campus Klina

AZ Klina campus Coda (Coda Hospice) is overstroomd door het noodweer. 
Er waren op dat moment zeven patiënten aanwezig. Eén patiënt is samen met zijn familie naar huis. De andere zes zijn overgebracht naar campus Klina en worden daar op één afdeling opgenomen. De arts en de verpleging van Coda blijven bij hun patiënten zodat ze ook in het ziekenhuis verder voor hun patiënten kunnen zorgen. Ook de familie kan bij hen blijven. 

American Women’s Club of Antwerp opent een “room with a view” voor borstkankerpatiënten in AZ Klina

Vrijdag 24 mei 2019 huldigde de American Women’s Club of Antwerp (AWCA) een borstlounge in voor borstkankerpatiënten. De vereniging overhandigde symbolisch een cheque van 10 000 euro aan onze Borstkliniek. Patiënten kunnen in deze huiselijke en knusse ruimte terecht met hun praktische en emotionele vragen.

Opening Geheugenkliniek

 

Het multidisciplinaire team (neurologie, geriatrie, psychiatrie, ... ) van de geheugenkliniek werkt samen om elke patiënt de meest optimale begeleiding te geven. Het team onderzoekt cognitieve klachten, start een passende behandeling en kan zowel de patiënt als de mantelzorger ondersteunen. Op die manier proberen we de patiënt zo lang mogelijk thuis te laten wonen, met of zonder bijkomende ondersteuning.

 

Meer informatie leest u hier.

Week van de valpreventie 22 - 28 april 2019

'Laat angst om te vallen je leven niet bepalen!'

Dat is het thema van de 8ste week van de valpreventie.

Eén op twee 65-plussers heeft valangst. Als gevolg gaat hij of zij minder bewegen.

Resultaat: minder spierkracht en evenwicht en dus meer valrisico.

Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, willen we het onderwerp bespreekbaar maken. We informeren onze senioren die in Klina opgenomen zijn deze week met:

Gezocht: jobstudenten zorgkundige/verpleegkundige

Voor de zomervakantie (juli, augustus en september) zijn we nog op zoek naar enthousiaste jobstudenten zorgkundige/verpleegkundige die aan de slag willen gaan.

Voorwaarde : op 1 juli 2019 in het bezit zijn van een visum van zorgkundige 

Solliciteer hier 

Voorkom griep en andere infecties

Bistro Sans Sel informeert op wereldnierdag

 

Op donderdag 14 maart was het Wereldnierdag.  In de inkomhal verwelkomden de diëtisten van AZ Klina je die dag in hun info-bistro 'SANS SEL'!

Een bistro waar je niet kon eten, maar wel alles kon leren over zoutarm koken en eten.

Want wist je dat we gemiddeld 10 à 16g zout per dag eten? En dat dat eigenlijk maar 5g zou mogen zijn...

 

 

Borstkliniek Voorkempen steunt oproep tot terugbetaling van MamaPrint-test

Beste Veerle,

Uit je open brief blijkt een grondige kennis van deze reeds lange tijd gekende problematiek.

Onze borstkliniek steunt volledig je oproep. De mammaprint waarover je het hebt is een test die meer dan 15 jaar geleden op punt werd gezet door een Nederlandse onderzoeksgroep en waarover verschillende publicaties verschenen in de beste medische tijdschriften waaronder Nature. 

In de krant: Personeel AZ Klina zoekt mee collega's

Kok in operatiekamer? Personeel AZ Klina zoekt mee naar 20 extra collega

Het Laatste Nieuws/Antwerpen Noord,

Za. 09 Feb. 2019, Pagina 43

Het AZ Klina in Brasschaat is op zoek naar twintig extra personeelsleden voor de ondersteunende diensten. Een deel van het huidige personeel speelt zelf een rol in de jobcampagne die Klina is gestart.

In de krant: Bijna 80% van medewerkers AZ Klina haalt griepprik

Gazet van Antwerpen:

Griep krijgt minder kans in ziekenhuis: "Dood van twee jonge, gezonde patiënten deed me nadenken"

Brasschaat - 25 januari 2019

Van een epidemie is er dit jaar nu nog geen sprake, maar de griep kan in de komende weken nog volop uitbreken. AZ Klina heeft vorig jaar alvast een grote campagne opgestart, om zo veel mogelijk personeel een griepprik te geven. En dat had succes. De helft meer personeelsleden liet zich inenten.

In de krant: Vrijwilligers strikken AZ Klina