Nieuws

Linde Merckpoel zwijgt tijdens de warmste week tvv Coda

Na vijf keer Music For Life te hebben gepresenteerd, organiseert Linde Merckpoel zelf een actie voor De Warmste Week.

Dat doet ze voor een zelfgekozen goed doel: 'Onze' Coda, een centrum gespecialiseerd in palliatieve zorgen in Wuustwezel.

Die thematiek ligt haar nauw aan het hart. In Coda hospice, een onderdeel van AZ Klina, kunnen patiënten in een huiselijke sfeer hun laatste momenten beleven.

Voor haar zelfgekozen goed doel zal Linde datgene doen wat voor haar het moeilijkste is: zwijgen, een hele week lang.

1ste hybride operatiezaal voor Noorden van Antwerpen

AZ Klina in Brasschaat heeft zopas een gloednieuwe ‘hybride’ zaal in gebruik genomen. Dat is een ultramoderne, digitale operatiekamer.
“De nieuwe hybride zaal is een hightech operatiekamer waar we gedetailleerde en bewegende computerbeelden kunnen maken. Dat zorgt voor een snellere diagnose.” legt hoofdarts Dr. Christine Cuyt uit. “Het grote voordeel is dat artsen bepaalde ingrepen nu nóg nauwkeuriger kunnen uitvoeren.”

Nieuwe 112 ambulance AZ Klina voor Noorden van Antwerpen

Vanaf 1 november heeft AZ Klina  een eigen 112-ziekenwagen die zal vertrekken vanop campus De Mick. Die standplaats, vlakbij het verkeerscomplex Sint-Job, is niet toevallig gekozen. De regio Brecht vormt nu een zogenaamde ‘blinde vlek’ omdat de ziekenwagen er vaak noodgedwongen langer op zich laat wachten.

Nieuw! Mobiele App Anesthesie voor de patiënt

AZ Klina is klaar voor de toekomst, dat bewijst de dienst anesthesie nog maar eens. Ze ontwikkelden een mobiele app voor patiënten met alle relevante informatie over anesthesie voor, tijdens en na een behandeling in ons dagziekenhuis. Dag per dag legt de app uit wat er moet gebeuren, de juiste info op het juiste moment dus!

De handige app kan u gratis downloaden in de App Store of Google Play. Zoek naar 'AZ Klina'.

 

Bezoek opblaasbare dikke darm van 7-9/11

 

Van woensdag 7 t.e.m. vrijdag 9 november kan je in AZ Klina een wandeling maken door een reuze, opblaasbare dikke darm. Ideaal op een speelse manier kennis te maken met poliepen, de voorlopers van darmkanker.

De reuzedarm strijkt in het ziekenhuis neer neer in het kader van een 3-daagse sensibiliseringscampagne rond darmkanker.

Eén persoon op twintig wordt in zijn leven geconfronteerd met darmkanker. Wanneer het tijdig wordt opgespoord is de kans op genezing 95 %.

In de krant: AZ Klina plant modern Zorgpunt in Essen

Werken Augustijnslei en AZ Klina

Tot en met 21 december voert de gemeente Brasschaat rioleringswerken uit aan de Augustijnslei en de Kaarttuin ter hoogte van AZ Klina. Voor de veiligheid sluit men het voet- en fietspad voor het ziekenhuis af, Kaarttuin wordt tijdelijk eenrichting.

In de voortuin van AZ Klina komt er een infiltratiebekken en regenwaterleiding. De werken duren tot eind januari 2019 en worden in 3 fases uitgevoerd. 

 

 

3D-reis doorheen het darmstelsel

Op dinsdag 19 juni kon iedereen in AZ Klina een virtuele  trip maken doorheen het darmstelsel en zelf zien hoe darmkanker ontstaat. Met een speciaal shirt, konden geïnteresseerden bovendien via een tablet bij zichzelf ‘binnen kijken!

Jaarlijks worden zo'n 4.000 Belgen getroffen door darmkanker. Darmkanker is bij mannen én vrouwen dan ook één van de meest voorkomende soorten kanker. Gelukkig kan darmkanker goed behandeld worden als het in een vroeg stadium opgespoord wordt. 

AZ Klina vindt het daarom erg belangrijk om mensen daarvan bewust te maken.

 

 

‘Helix’ is het nieuwe ziekenhuisnetwerk in de Antwerpse regio

 

De naam van het nieuwe Antwerpse ziekenhuisnetwerk, waar ook AZ Klina deel van uitmaakt, is bekend. Onder de naam ‘Helix’ verenigen 5 ziekenhuizen zich in een sterk zorgnetwerk voor de brede Antwerpse regio. helix moet een echt kwaliteitslabel worden.

Medische Beeldvorming in het nieuw

Na een lange verbouwingsperiode is de vernieuwde Medische Beeldvorming een feit.  De afdeling stelde daarom zaterdag 9 juni haar deuren open voor een blik achter de schermen.

De afdeling Radiologie of Medische Beeldvorming helpt bij het stellen van diagnoses en het vroegtijdig opsporen en opvolgen van ziekten. Daarnaast ondersteunen ze medische ingrepen en evalueren behandelingen.

Op de afdeling worden verschillende onderzoeken uitgevoerd. 

Huisartsenwachtpost Noordrand ingehuldigd

Afgelopen zaterdag werd de huisartsenwachtpost Noordrand aan de Spoed van AZ Klina officieel ingehuldigd.

Bekijk hier de reportage die atv maakte..

Vanaf zaterdag 16 juni opent de wachtpost haar deuren voor het grote publiek.

Deze wachtpost vervangt in het weekend en op feestdagen de klassieke wachtdienst voor de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Alle huisartsen van de regio nemen deel.

In de krant: MUG-bestuurders krijgen les prioritair rijden op openbare weg

 

De Standaard/Antwerpen,

Do. 31 Mei 2018, Pagina 32