Nieuws

Toelichting bij het ereloonsupplement

Sinds 1 januari 2018 is het ereloonsupplement gestegen van 150 naar 200%.
We geven u graag meer duiding. 

Diefstalpreventie

Klik op het hartje voor meer informatie!

 

Nies- en hoesthygiëne

Voorkom griep en andere infecties! 

Herfst en winter staan voor de deur. De komende maanden kan u zich dus verwachten aan een stijging van het aantal zieken in uw omgeving. Heel wat mensen vallen enkele dagen uit met griep of griepachtige klachten. 

Gezocht: donoren met negatieve bloedgroep

Meer info via de website van het rode kruis

 

 

Maak kennis met onze nieuwe artsen

Recent startten er 3 nieuwe artsen in AZ Klina:

 

Minister Vandeurzen opent Oncologisch en Internistisch Dagziekenhuis en Polikliniek in AZ Klina

AZ Klina opent een oncologisch en internistisch dagziekenhuis en nieuwe polikliniek in het bijzijn van dhr. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, dhr. Koen Verberck Burgemeester van Brasschaat (a.i.). Het ziekenhuis zet samen met zijn artsen onder het motto “samen voluit” weer een volgende stap in de verdere uitbouw en groei van AZ Klina.

 

Publicatie kwaliteitsmeting domein endeldarmkanker

 

AZ Klina werkt actief mee aan de kwaliteitsmetingen van zorgkwaliteit.be. We blijven voortbouwen aan een patiëntveiligheidscultuur en streven continu kwaliteitsverbeteringen na. Het is essentieel om cijfers te verzamelen en te bestuderen en indien nodig acties bepalen.

 

Resultaten over endeldarmkanker

De resultaten van deze indicatoren voor endeldarmkanker (rectumkanker) zijn algemeen goed en liggen in lijn met nationale resultaten.

Gloednieuwe robotzaal in AZ Klina

Ons ziekenhuis pakt uit met een gloednieuwe robotzaal. De operatiezaal is beduidend groter dan de andere operatiezalen. En dat is nodig.

Sinds vorig jaar beschikken we over de nieuwste Da Vinci Xi robot. Deze robot is door de vele technologische innovaties groter. Artsen en medewerkers kunnen in de extra ruime zaal rustig rond de patiënt werken. De operatietafel is gloednieuw en uniek. Tijdens de operatie kan de tafel samen met de robot meebewegen.

55 ziekenhuisbedden voor Siyabonga dankzij Lions Club Antwerpen Moerland en AZ Klina

Begin april werden 55 ziekenhuisbedden verscheept naar Siyabonga Care Village in Zuid-Afrika. De bedden waren meer dan gewenst omdat de vorige bedden totaal versleten en onherstelbaar waren. Ze stonden letterlijk op bakstenen in plaats van wielen. Ook voor verwarde patiënten waren de oude bedden, vaak zonder zijsponden, niet veilig.

Antibiotica campagne

Antibiotica: Gebruik ze goed en enkel als het moet!

Verkeerd gebruik van antibiotica maakt bacteriën resistent. Ernstige ziektes kunnen dan niet meer goed behandeld worden.
Zorg er mee voor dat onze antibiotica nog werken als we ze echt nodig hebben!

Praat erover met uw arts of apotheker. Als uw arts antibiotica voorschrijft, volg de behandeling dan nauwkeurig.

Trappen tegen kanker

Internationale dag van de handhygiëne 5 mei

Hartfalendag 5 mei 2017