Nieuws

AZ Klina toegetreden tot de conventie van de autologe borstreconstructies

Vanaf 1 december 2016 betalen patiënten in AZ Klina voor hun borstreconstructie met eigen weefsel (autologe borstreconstructie) geen esthetisch supplement meer.  Dit is een gevolg van de conventie die door Dr. Wouter Peeters en de directies van AZ Klina en AZ St. Jozef Malle werd ondertekend.

Opening multidisciplinaire Diabetische voetkliniek

 

AZ Klina is verheugd u de opening van onze multidisciplinaire Diabetische voetkliniek aan te kondigen. Ons ziekenhuis bevestigt hiermee haar streven naar een continue kwaliteitsverbetering. Diabetes mellitus is een pathologie die vaak gepaard gaat met verschillende complicaties, waaronder diabetische voetwonden. Hiervoor werd een gespecialiseerd zorgpad “diabetische voetwonden” uitgewerkt.

Toetreding tot Antwerps Zorgnetwerk

AZ Klina Brasschaat treedt toe tot Antwerps zorgnetwerk met Universitair Ziekenhuis Antwerpen, AZ Monica en AZ Heilige Familie Rumst

Nadat de groeperingsovereenkomst tussen het UZA en AZ Monica in 2015 werd uitgebreid met AZ Heilige Familie Rumst, treedt nu ook AZ Klina Brasschaat toe. Dit groeiend zorgnetwerk – met zes campussen - wil hooggespecialiseerde zorg en nieuwe behandelingen verder toegankelijk maken voor de brede Antwerpse regio. De ziekenhuizen vullen elkaar aan qua zorgprofiel en geografische spreiding.

AZ Klina bedankt medewerkers en brandweer voor snelle interventie

 
AZ Klina wil haar medewerkers en de brandweer bedanken voor een snelle interventie bij een incident
omstreeks 14 u. met een chemisch product in de spoelruimte van het verlosblok. De medewerkers
handelden volgens de procedure en verwittigden meteen de interne interventieploeg. Ook de
brandweer was snel ter plaatse. De deuren van het verlosblok werden gesloten en er werd
afzuigapparatuur geplaatst. De brandweer heeft het product opgeruimd en de spoelruimte na

Plantjesweekend voor Kom op tegen kanker!

Samen maken wij een vuist tegen kanker!

Wil je graag een azaleaplantje kopen? Dat kan!

  • op 15,16 en 17 september (zolang de voorraad strekt)
  • In het atrium van AZ Klina, links naast de rode infobalie
  • voor 7 €

Meer informatie op www.plantjesweekend.be

 

“Centrum voor Robotheelkunde” in AZ Klina kiest voor unieke vorm van samenwerking

 

Het Centrum voor Robotheelkunde bestaat ondertussen meer dan 1 jaar. Urologen van verschillende ziekenhuizen (AZ Herentals, AZ Sint-Jozef Malle, AZ Turnhout, ZNA Jan Palfijn,
ZNA Middelheim, ZNA Stuivenberg en AZ Klina) gebruiken eenzelfde robot voor de behandeling van prostaatkanker. Vijf urologen uit deze centra zijn opgeleid in de robotchirurgie en opereren hun patiënten in AZ Klina. Het voorbehandelingstraject en de opvolging van patiënten gebeuren door de eigen uroloog in het eigen ziekenhuis.

Gedeelde zorg voor chronisch zieken in eigen regio

Samenwerken rond medicatie voor chronisch zieken

Zorgpartners huisartsen LMN Noorderkempen, apothekers, OCMW’s, thuisverpleging, AZ Klina, woonzorgcentra, mantelzorg, paramedici, … uit de regio’s Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Stabroek  vormen een consortium rond geïntegreerde zorg voor chronisch zieken. Dit initiatief is een belangrijke stap in het samenwerken van lokale zorgverleners betrokken bij de chronische patiënt. 

Psychiatrie opent nieuwe gymzaal voor patiënten

Psychiatrie opent nieuwe gymzaal met uitgebreide sport- en ontspanningsinfrastructuur voor haar patiënten

AZ Klina heeft geïnvesteerd in een ultramoderne sportzaal met veel verschillende sport- en ontspanningsapparatuur.

Patiënten Psychiatrie krijgen hier dagelijkse therapiesessies zoals psychomotorische therapie en bewegingstherapie. Naast sport kunnen ze er ook terecht voor ontspanningsactiviteiten, relaxatietherapie, …

Op vrije momenten kunnen de patiënten er zelf komen sporten.

 

AZ Klina geeft duiding over cijfers behandeling van longkanker

Meer dan 60 zorgverleners zetten zich elke dag in voor patiënten met longkanker. Recente persartikels over de behandeling van longkanker riepen in ons ziekenhuis vragen op. Enkele artikels kopten letterlijk dat sommige ziekenhuizen niet in staat zijn om longcarcinoom te behandelen, ook ons ziekenhuis. AZ Klina betreurt dat conclusies worden gemaakt op basis van één cijfer van één jaar van IMA, terwijl de gegevens van het KCE rapport een vollediger én correcter beeld geven. 

 

Week van de valpreventie 18 tot 24 april 2016

Radio Gaga in Palliatieve eenheid Coda

Radio Gaga op bezoek bij onze Palliatieve eenheid Coda – uitzending op Canvas dinsdagavond 1 november

Joris Hessels en Dominique van Malder strijken met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio neer op de Palliatieve eenheid Coda.