‘Helix’ is het nieuwe ziekenhuisnetwerk in de Antwerpse regio

 

De naam van het nieuwe Antwerpse ziekenhuisnetwerk, waar ook AZ Klina deel van uitmaakt, is bekend. Onder de naam ‘Helix’ verenigen 5 ziekenhuizen zich in een sterk zorgnetwerk voor de brede Antwerpse regio. helix moet een echt kwaliteitslabel worden.

AZ Klina (Brasschaat), UZA (Edegem), AZ Monica (Antwerpen), AZ Sint Jozef Malle en AZ Rivierenland (Rumst en Bornem) werken vanaf nu samen als het ziekenhuisnetwerk Helix. De samenwerking past binnen het gezondheidsbeleid van federaal minister voor Volksgezondheid Maggie De Block. Zij wil dat ziekenhuizen meer samenwerken en het zorgaanbod beter afstemmen op de vraag.

De ziekenhuizen van Helix vullen elkaar aan qua zorgprofiel en geografische spreiding. Antwerpse patiënten zullen zo alle zorg dichtbij huis vinden. De ziekenhuizen maken afspraken rond grote investeringen en integratie van zorgprogramma’s.

Algemeen directeur van AZ Klina, dr. Joost Baert: “Door een intensieve samenwerking kunnen de 5 ziekenhuizen, elk vanuit hun eigen sterktes, nog meer inzetten op kwaliteitsvolle zorg. De naam helix moet een echt kwaliteitslabel worden. En natuurlijk blijft AZ Klina ambitieus, de patiënt staat zoals steeds centraal. Onze medewerkers gaan ook in het netwerk voluit voor zorg.”

De samenwerking gebeurt met respect voor de eigenheid van elk ziekenhuis: Zo zal AZ Klina zich verder toeleggen op een breed aanbod van kwalitatieve tweedelijnszorg. Denk bijvoorbeeld aan het Robotcentrum, onze sterke cardiologische- en neurologische zorgprogramma’s en het verder uitbouwen van de oncologische en chronische zorg.