Nieuws

Nieuws

AZ Klina officieel eigenaar van Vesaliusgebouw

 

Zorgpunt Grens opent op 1 april de deuren in Essen

Vanaf vrijdag 1 april 2022 kunnen mensen uit de regio Essen terecht in het Zorgpunt Grens, een initiatief van AZ Klina in samenwerking met de gemeente Essen. In het zorgpunt zijn patiënten welkom voor bepaalde soorten zorg die je normaal in een ziekenhuis krijgt. Met het zorgpunt brengen we die diensten dichter naar de mensen toe.

Nieuwe robot plaatst knieprotheses

AZ Klina gebruikt sinds begin februari de chirurgische robot ‘Rosa’ voor orthopedische ingrepen. Een primeur in de regio Antwerpen-stad en Noord-Antwerpen. Rosa assisteert 2 artsen orthopedie bij het plaatsen van totale knieprotheses. De artsen blijven uiteraard zelf instaan voor elke beslissing die ze nemen en voor alles wat ze doen.

De Helix partners slaan de handen in elkaar voor cybersecurity

We leven steeds meer in een digitale wereld.  Die evolutie brengt een heleboel opportuniteiten, maar ook een pak nieuwe uitdagingen met zich mee. Met als grootste bezorgdheid: hoe houden we online informatie veilig?

Grote Willi bracht een ode aan ons zorgpersoneel

 

Op donderdagavond (30/12) kwam de lichtpop Grote Willi langs bij AZ Klina en Vesalius en bracht een ode aan al het zorgpersoneel.

Niersteenkliniek AZ Klina Brasschaat behoort tot Europese top

De niersteenkliniek van AZ Klina kreeg een bijzondere erkenning van de European Board of Urology op basis van haar expertise in de behandeling van complexe nierstenen, hoogstaand wetenschappelijke onderzoek en een kwalitatieve opleiding van urologen.

Geen telefoon voor annulering? Uw afspraak gaat door!

 

In AZ Klina gaan voorlopig alle raadplegingen, opnames en ingrepen gewoon door. U mag er dus van uitgaan dat ook uw afspraak doorgaat, tenzij wij u contacteren. Hoort u niets van ons, dan verwachten we u op het afgesproken tijdstip in het ziekenhuis.

AZ Klina opent psychiatrisch dagcentrum

AZ Klina heeft zijn psychiatrisch dagcentrum plechtig geopend. In het dagcentrum doorlopen patiënten een traject van zes weken, waarbij ze enkele dagen per week therapie volgen en ’s avonds naar huis gaan. “Zo willen we opnames voorkomen of verkorten”, zegt Marjolijn Bergoets, arts-diensthoofd psychiatrie in AZ Klina.

AZ Klina verwelkomt dr. Sophie Van Dessel

Met dr. Sophie Van Dessel verwelkomen we een nieuwe arts geriatrie. We wensen haar alle succes toe!

Artificiële intelligentie in AZ Klina

Zoals in alle sectoren, spelen data ook in de ziekenhuiswereld een steeds belangrijkere rol. Nieuwe technologieën doen hier hun intrede. Zo zet AZ Klina artificiële intelligentie onder meer in om interne processen te optimaliseren. Daar heeft iedereen baat bij, want doordat de administratieve workload bij artsen en ziekenhuismedewerkers verkleint, komt er meer tijd vrij voor de patiënt.

Pagina's