Nieuws

Nieuws

Niersteenkliniek AZ Klina Brasschaat behoort tot Europese top

De niersteenkliniek van AZ Klina kreeg een bijzondere erkenning van de European Board of Urology op basis van haar expertise in de behandeling van complexe nierstenen, hoogstaand wetenschappelijke onderzoek en een kwalitatieve opleiding van urologen.

Geen telefoon voor annulering? Je afspraak gaat door!

 

In AZ Klina gaan voorlopig alle raadplegingen, opnames en ingrepen gewoon door. U mag er dus van uitgaan dat ook uw afspraak doorgaat, tenzij wij u contacteren. Hoort u niets van ons, dan verwachten we u op het afgesproken tijdstip in het ziekenhuis.

AZ Klina opent psychiatrisch dagcentrum

AZ Klina heeft zijn psychiatrisch dagcentrum plechtig geopend. In het dagcentrum doorlopen patiënten een traject van zes weken, waarbij ze enkele dagen per week therapie volgen en ’s avonds naar huis gaan. “Zo willen we opnames voorkomen of verkorten”, zegt Marjolijn Bergoets, arts-diensthoofd psychiatrie in AZ Klina.

AZ Klina verwelkomt dr. Sophie Van Dessel

Met dr. Sophie Van Dessel verwelkomen we een nieuwe arts geriatrie. We wensen haar alle succes toe!

Artificiële intelligentie in AZ Klina

Zoals in alle sectoren, spelen data ook in de ziekenhuiswereld een steeds belangrijkere rol. Nieuwe technologieën doen hier hun intrede. Zo zet AZ Klina artificiële intelligentie onder meer in om interne processen te optimaliseren. Daar heeft iedereen baat bij, want doordat de administratieve workload bij artsen en ziekenhuismedewerkers verkleint, komt er meer tijd vrij voor de patiënt.

Onze borstkliniek krijgt opnieuw Eusoma-kwaliteitslabel

Onze borstkliniek heeft opnieuw een Europese Eusoma-erkenning gekregen. Dit gebeurde na een grondige doorlichting van alle aspecten van de multidisciplinaire borstkankerzorg in ons centrum. Wegens de coronarestricties vond de audit enkele maanden geleden virtueel plaats. Eusoma hanteert wereldwijd de hoogste kwaliteitsnormen op het vlak borstkankerzorg. Zo zijn onze patiënten verzekerd van de best mogelijke behandeling. De nieuwe erkenning geldt voor drie jaar.

Dr. Dennis Brouwers nieuw in AZ Klina

Met dr. Dennis Brouwers verwelkomen we een nieuwe arts orthopedie. Dr. Brouwers studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij zich specialiseerde in de orthopedie en traumatologie. Tijdens fellowships in Brugge en Sydney bekwaamde hij zich verder in de schouder-, elleboog- en handchirurgie. We wensen hem veel succes!

Radio Park FM voor één dag Radio Klina op 27 mei

AZ Klina en Radio Park FM, de regionale zender uit Brasschaat, slaan de handen in elkaar. Op donderdag 27 mei maken we voor één dag samen radio vanuit een mobiele studio op het terrein van campus Klina. Vreugde, verdriet, twijfel en hoop: in Radio Klina vertellen we de verhalen van ons coronajaar.

De uitzending begint op 27 mei om 10.00u en is voor iedereen te beluisteren via Radio Park FM (op 105.6 FM of 106.3 FM of online). Artsen en medewerkers van het ziekenhuis vertellen hoe zij het afgelopen jaar hebben beleefd en kiezen verzoeknummers.

Week van de valpreventie 2021

Eén tegen allen, allen tegen vallen’, het is deze week de tiende editie van de week van de valpreventie. Eén op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. En dat kan ernstige gevolgen hebben. Daarom sensibiliseren we onze oudere patiënten en hun omgeving over mogelijke valrisico’s.

Ruim 90 ex-Covid-patiënten revalideerden in AZ Klina campus De Mick

Ze moeten opnieuw leren slikken, zitten of stappen: soms zijn Covid-19-patiënten, na een ziekenhuisopname, niet in staat om naar huis te gaan. In revalidatiecampus De Mick krijgen deze mensen een aanpak op maat. Al ruim 90 ex-Covid-patiënten werden er, na een intensief revalidatietraject, op weg geholpen naar zelfstandigheid. Dr. Caroline Schouteden, arts fysische geneeskunde, en Hildegard Van den Broek, paramedisch diensthoofd, geven uitleg.

 

Pagina's