Nieuws

Nieuws

Dr. Dennis Brouwers nieuw in AZ Klina

Met dr. Dennis Brouwers verwelkomen we een nieuwe arts orthopedie. Dr. Brouwers studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij zich specialiseerde in de orthopedie en traumatologie. Tijdens fellowships in Brugge en Sydney bekwaamde hij zich verder in de schouder-, elleboog- en handchirurgie. We wensen hem veel succes!

Radio Park FM voor één dag Radio Klina op 27 mei

AZ Klina en Radio Park FM, de regionale zender uit Brasschaat, slaan de handen in elkaar. Op donderdag 27 mei maken we voor één dag samen radio vanuit een mobiele studio op het terrein van campus Klina. Vreugde, verdriet, twijfel en hoop: in Radio Klina vertellen we de verhalen van ons coronajaar.

De uitzending begint op 27 mei om 10.00u en is voor iedereen te beluisteren via Radio Park FM (op 105.6 FM of 106.3 FM of online). Artsen en medewerkers van het ziekenhuis vertellen hoe zij het afgelopen jaar hebben beleefd en kiezen verzoeknummers.

Week van de valpreventie 2021

Eén tegen allen, allen tegen vallen’, het is deze week de tiende editie van de week van de valpreventie. Eén op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. En dat kan ernstige gevolgen hebben. Daarom sensibiliseren we onze oudere patiënten en hun omgeving over mogelijke valrisico’s.

Ruim 90 ex-Covid-patiënten revalideerden in AZ Klina campus De Mick

Ze moeten opnieuw leren slikken, zitten of stappen: soms zijn Covid-19-patiënten, na een ziekenhuisopname, niet in staat om naar huis te gaan. In revalidatiecampus De Mick krijgen deze mensen een aanpak op maat. Al ruim 90 ex-Covid-patiënten werden er, na een intensief revalidatietraject, op weg geholpen naar zelfstandigheid. Dr. Caroline Schouteden, arts fysische geneeskunde, en Hildegard Van den Broek, paramedisch diensthoofd, geven uitleg.

 

AZ Klina verwelkomt dr. Lieven Van Braeckel

Dr. Lieven Van Braeckel is gestart in AZ Klina als arts psychiatrie. We wensen hem alle succes toe! 

Primeur voor materniteit: drie nieuwe suites en zes luxekamers

De materniteit van AZ Klina opent op donderdag 1 april enkele totaal vernieuwde kamers, waaronder drie suites, wat een primeur is voor het ziekenhuis. De moderne suites zijn ruim, licht, met natuurlijke elementen en beschikken onder meer over een babybox met schuifdeur, een relaxzetel, een compacte keuken, een ruime badkamer met inloopdouche ... Ook de zes eenpersoonskamers bieden volwaardig comfort.  

De andere kamers van de materniteit zullen in een volgende fase in dezelfde stijl en met hetzelfde comfort ingericht worden.

Twee bijenhotels op ziekenhuisdomein

AZ Klina plaatste twee bijenhotels vooraan en achteraan het ziekenhuis. Het idee kwam van radioloog
dr. Filip De Roeck die zelf al een bijenhotel plaatste in zijn tuin.

“Met een bijenhotel kan je de bijen een duwtje in de rug geven want we hebben deze diertjes ook echt nodig om bloemen en gewassen te bestuiven. Natuurpunt maakt en plaatst deze bijenhotels. Ze verwerken er bamboestengels en houten stammetjes met gaatjes van diverse diameters in. Dat zijn ideale nestmaterialen voor bijen.”

Vernieuwd Centrum voor Reproductieve Geneeskunde AZ Klina klaar voor de toekomst

Nieuwe artsen, enthousiaste medewerkers, up-to-date labo: het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van AZ Klina is klaar voor de toekomst. Ons CRG helpt vrouwen en koppels met een verminderde vruchtbaarheid bij het vervullen van hun kinderwens. Onze troeven? “Naast de beste medische zorg, bieden we elke patiënt een behandeling op maat”, zeggen fertiliteitsartsen Olena Zemtsova en Alessa Sugihara.

AZ Klina verwelkomt dr. Lynn Vernieuwe

Lynn Vernieuwe is gestart bij AZ Klina als arts anesthesie, reanimatie en intensieve zorgen. We wensen haar alle succes toe!

AZ Klina dient eerste 200 vaccins toe

AZ Klina is gestart met de Covid-19-vaccinatiecampagne. Op dinsdag 2 en woensdag 3 februari krijgen 200 artsen en medewerkers een eerste inenting met het Moderna-vaccin.

Pagina's