Vaat- en Thoraxheelkunde

Thoraxheelkunde omvat, in nauwe samenwerking met de dienst Pneumologie, alle aspecten van de longpathologie.

Contact

 • icoon Specialisaties

  Zowel de klassieke 'open longoperaties' als de endoscopische heelkunde (kijkoperaties) komen aan bod. De vasculaire heelkunde kan onderverdeeld worden in twee groepen:

   

  Veneuze aandoeningen

  • spataderoperaties
  • het scleroseren of droogspuiten van spataders
  • de behandeling van flebitis en diepe trombose.

   

  Arteriële aandoeningen

  'etalageziekte', te wijten aan onvoldoende bloedtoevoer door arteriosclerose. Hiervoor wordt zowel de klassieke overbruggingsoperatie uitgevoerd, als de meer recente endovasculaire operatie, meestal bestaande uit een ballondilatatie en het plaatsen van een stent (metalen steuntje).

  Op diagnostisch vlak beschikt de dienst over de klassieke dopplermeting en het meer uitgebreide duplexonderzoek, waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van echografie en dopplerflowmeting.

   

  Afdeling

    

  Opgenomen patiënten verblijven meestal op de afdeling Heelkunde 2.
  De hoofdverpleegkundige is mevrouw Hilde Schuybroek.
  Zij is elke werkdag tijdens de kantooruren te bereiken via het nummer 03 650 50 62 of via hilde.schuybroek@klina.be (enkel voor praktische vragen over de afdeling).Voor afspraken of medische vragen contacteer het secretariaat (zie contact).

   

   

  De hoofdverpleegkundige van het Daghospitaal is Kris Nauwelaers.
  Hij is elke werkdag tijdens de kantooruren te bereiken via het nummer 03 650 50 47 of via kris.nauwelaers@klina.be (enkel voor praktische vragen over de afdeling).

  Voor afspraken of medische vragen contacteer het secretariaat (zie contact).