Over de dienst Urologie

Wat doet een uroloog?

De aandoeningen van de urinewegen en de mannelijke geslachtsorganen vormen het vakgebied van de uroloog: aangeboren afwijkingen, functionele afwijkingen (urine-incontinentie zowel bij man als vrouw), infecties, stenen, tumoren en traumata van nieren, urineleiders (of ureters), blaas, prostaat, plasbuis (of urethra), mannelijke geslachtsorganen. 

 

AZ Klina urologen gebruiken de laatste nieuwe technologieën

  • Een daVinci-robot voor robotgeassisteerde laparoscopische ingrepen (radicale prostatectomie, radicale nefrectomie, …)
  • Een Holmium-steenlaser voor de endoscopische verbrijzeling van stenen in de urineleider
  • Een Urobeam-diodelaser voor laserevaporisatie van de prostaat
  • Twee niersteenverbrijzelaars, de Dornier Compact Delta II en sinds kort ook een Dornier Gemini  die speciaal geconcipieerd is als multifunctioneel werkstation voor endo-urologie en extracorporele niersteenverbrijzeling

 

Plasschool voor kinderen 

Een patiënt kan ook doorverwezen worden naar de plasschool.  Hier zorgt kinesitherapeut Elke Stevens voor de persoonlijke begeleiding van kinderen met functionele plasstoornissen, vooral enuresis nocturna. Dit gebeurt telkens op woensdagnamiddag (op afspraak). 

 

Secretariaat Urologie (ter hoogte van wachtruimte 29)

Alle raadplegingen gebeuren na afspraak bij één van de medische secretaresses van de Dienst Urologie: Mieke Broos, Cara Jansen of Kim Van Hooijdonk op het nummer +32 3 650 50 56.

Voor een raadpleging Urologie schrijft u zich in aan een inschrijvingsloket in de inkomhal (gelijkvloers). Op de eerste verdieping (polikliniek) meldt u zich aan bij het secretariaat Urologie. Daarna kunt u plaatsnemen in wachtruimte 29. 

 

Openingsuren secretariaat urologie

Maandag 08u30 – 20u00 
Dinsdag 08u30 – 19u00
Woensdag 08u30 – 20u00
Donderdag 08u30 – 19u00
Vrijdag 08u30 – 17u00

Meer informatie ook via www.urologyklina.com.

 

Contactgegevens hoofdverpleegkundige

Patiënten die worden opgenomen verblijven meestal op de afdeling Heelkunde 1.
De hoofverpleegkundige is mevrouw Nancy Cas. Zij is elke werkdag tussen de kantooruren te bereiken via het nummer 03 650 50 60 of via nancy.cas@klina.be

(enkel voor praktische vragen over de afdeling) ​Voor afspraken of medische vragen contacteer het secretariaat (zie contact).