Radiotherapie

Radiotherapie of bestraling vormt samen met chirurgie en chemotherapie één van de drie pijlers van de kankerbestrijding. Meer dan de helft van alle kankerpatiënten heeft op een bepaald moment tijdens zijn ziekte radiotherapie nodig. 

 

Contact

 • icoon Patiënteninformatie

  De afdeling Radiotherapie is onderdeel van het Iridium Kankernetwerk, een hecht samenwerkingsverband op het vlak van de radiotherapie van ziekenhuizen in de regio Groot-Antwerpen en Waasland.
  In het netwerk wordt de patiënt met kanker multidisciplinair opgevangen door artsen, verpleegkundigen en een uitgebreid begeleidingsteam. Samen streven ze naar de optimale diagnose, behandeling en nazorg van elke individuele patiënt.
  Een doorgedreven samenwerking met de overige specialisten en de huisarts is essentieel voor de manier van werken van het Iridium Kankernetwerk.
   
  De contactpersoon voor de dienst Radiotherapie is Ann Kin. 
  Zij is elke werkdag tijdens de kantooruren te bereiken via het nummer 03 298 10 10 of via Ann.kin@klina.be (enkel voor praktische vragen over de afdeling). Voor afspraken of medische vragen contacteer het secretariaat (zie contact).
 • icoon Verblijfsafdeling

  Oncologische patiënten die in AZ Klina worden opgegenomen, verblijven meestal op de afdeling Inwendige 1.

  Voor praktische vragen tijdens een opname kun je de verpleegafdeling bereiken via het nummer 03 650 50 59.

  Voor afspraken of medische vragen, contacteer je het secretariaat oncologie via 03 650 51 58.

  Meer info over de dienst oncologie