Wie zorgt er voor jou?

1 Wat doet de dokter?

De dokter wil natuurlijk vlug weten wat je zo ziek gemaakt heeft. Daarom is het soms nodig dat hij of zij je bloed nakijkt.

Dit kan jammer genoeg alleen door een klein prikje, maar dat is niet erg hoor! Dat is heel vlug voorbij en jij bent toch al flink he!

De dokter kan een heel dun buisje laten zitten zodat ze je later via het buisje medicijnen kunnen geven. Zo moeten ze je niet elke keer prikken, slim gezien, niet?

Je arm wordt goed ingepakt om het buisje goed te laten zitten. Dat kan een beetje vervelend zijn maar het doet zeker geen pijn! Kijk maar eens hoe flink dit meisje op de foto is!

 

De dokter komt elke dag even langs om te kijken hoe het met je gaat. Hij of zij zal kijken of je nog genoeg medicijnen hebt, of je misschien nog een foto moet laten nemen of een ander onderzoek moet laten doen.

De dokter beslist ook wanneer je naar huis mag!

2 Wat doet de verpleegster?

Aan de raam van de speelzaal zijn 3 zeppelins geschilderd. In één van die zeppelins zal je jouw naam zien staan met nog andere namen van kindjes.

Onderaan de ballon hangt een mandje. Daarin staat de naam van de verpleegster die voor jou zal zorgen.

De verpleegster komt geregeld langs. Ze komt je medicijntjes geven, je klaarmaken voor een onderzoek, je helpen om je te wassen en zo veel meer.

Soms kan het medicijn ook iets heel lekkers zijn, kijk maar eens naar de foto hieronder!