Info voor ouders

Welkom op onze afdeling Pediatrie (Kindergeneeskunde)!

Onze afdeling bevindt zich op de derde verdieping van het ziekenhuis en is te bereiken via de groene lift.

 

De hoofdverpleegkundige van de afdeling Pediatrie en Neonatologie is mevrouw Marijke Michielsen. Zij is elke werkdag tijdens de kantooruren te bereiken via het nummer 03 650 50 67 of via marijke.michielsen@klina.be(enkel voor praktische vragen over de afdeling) ​Voor afspraken of medische vragen contacteer het secretariaat (zie contact).

Er is altijd een kinderarts oproepbaar (niet continu aanwezig).

Onze kinderartsen werken samen met de Vlaamse Universitaire Ziekenhuizen om een om een blijvende wetenschappelijke en kwaliteitsvolle zorg aan te bieden aan onze kinderen. Ook om de zorg voor de pasgeborenen optimaal te laten verlopen er is er altijd een kinderarts bereikbaar om de verloskundigen bij te staan bij moeilijke bevallingen. Er is dan ook regelmatig overleg tussen de verloskundigen, de vroedvrouwen en de kinderartsen. De opvang van prematuren en de neonaat met problemen kan in ons ziekenhuis gebeuren. Als er nood is aan meer ondersteuning werken we samen met de omliggende intensieve neonatale diensten.

De kinderartsen hebben dagelijks consultaties voor die kinderen die nood hebben aan een dringend medisch nazicht. Anderzijds zijn er altijd controleraadplegingen voor kindspecifieke aandoeningen of opvolging na ziekenhuisopname.

Met ons pediatrisch team van artsen, verpleegkundigen en psychologe, willen we zorg in zijn totaliteit op kindniveau aanbieden. Dit van de geboorte tot de tienerleeftijd (meestal t.e.m. 15 jaar).

 

U kunt de afdeling Pediatrie bereiken via het rechtstreeks nummer 03 650 50 67.

Consultaties gebeuren altijd na afspraak via het nummer 03 650 52 00.