Totale heupprothese

Specifieke informatie over heupartrose, verschillende types heupprothesen (totale heupprothese, sportheup – resurfacing heupprothese), de vooronderzoeken, de voorbereiding voor de operatie en het volledig hospitalisatieverloop staan beschreven in de "Infobrochure heupprothese". Lees meer. De meest voorkomende orthopedische complicaties en de anesthesie risico’s worden uitdrukkelijk beschreven. Over complicaties die te maken kunnen hebben met de anesthesie, Lees meer.

Als u na de operatie thuis weinig hulp ter beschikking heeft, kan de sociale dienst u bijstaan om thuishulp of een verblijf in een revalidatiecentrum te organiseren. Als u in “De Mick” zou wensen te revalideren, neemt u minstens één maand voor de operatie contact op met de sociale dienst van het ziekenhuis 03 650 52 84.

Het plaatsen van een totale heupprothese is een van de meest frequente en meest succesvolle orthopedische operaties. Toch kan de patiëntentevredenheid op korte en lange termijn na de operatie variëren. Initieel werd de totale heupprothese ontwikkeld voor oudere patiënten met een beperkte levensverwachting maar door de continue evolutie in de orthopedie met de ontwikkeling van nieuwere en betere materialen worden heupprothesen nu ook voorgesteld aan jonge actieve patiënten met ernstige heupartrose.

De “Revalidatiebrochure heupprothese” ontvangt u op de pre-operatieve infosessie die georganiseerd wordt door de dienst fysische geneeskunde (03 650 50 32). In deze folder vindt u eenvoudige oefeningen die u zullen helpen bij de revalidatie na de operatie. Lees meer

De “Ontslagbrochure heupprothese” geeft praktische tips en informatie waarop u kunt terugvallen bij ontslag uit het ziekenhuis. Er worden ook een aantal veel gestelde vragen beantwoord. Lees meer