Giften kankeronderzoek

Als u wetenschappelijk onderzoek of diensverlening aan onze kankerpatiënten financieel wenst te steunen, kan u een gift overmaken door overschrijving op het bankrekeningnummer BE37 7765 9119 8428 op naam van het Fonds Oncologie van AZ Klina. 

Zowel bedrijven als particulieren kunnen giften of legaten overmaken aan het fonds. 

Het Mecenaatsfonds Oncologie Voorkempen werd opgericht om verder wetenschappelijk onderzoek te kunnen steunen. Een aantal ziekenhuisartsen en leden van het management beslissen samen over een correct gebruik van de middelen van dit fonds. 

 

Enkele getuigenissen:

Vrouw, 61 jaar: “In 2007 kon Denis Slamon, VS, de wereld in kennis stellen van de met Trastuzumab geboekte successen en de levenswinst voor 1000den vrouwen met borstkanker. Nu 17 jaar later ben ik de dienst medische oncologie van AZ Klina nog altijd dankbaar dat ik toen kon meedoen aan de baanbrekende studies met dit nieuwe antistof.”

 

Man, 61 jaar :”12 jaar geleden stelde men bij mij een melanoom met levermeta vast in Klina. Dankzij een klinische studie die toen door de dienst werd aangeboden kwam ik in aanmerking voor een behandeling met een nieuwe vorm van immunotherapie. Deze behandeling was een revolutie voor duizenden mensen met kanker in de wereld. Op dit ogenblik ben ik klachtenvrij en kan ik elke dag genieten van de goede dingen van het leven.”

 

Vrouw, 50 jaar:”Vrouwen waar ook ter wereld verdienen de meest kwaliteitsvolle zorg voor hun borstkanker. Een wereldwijd project geleid door Prof. Verhoeven in samenwerking met 125 topexperten uit 25 landen stelden adviezen op om de zorg te verbeteren rekening houdend met het beschikbare budget. Boek en e-boek worden uitgegeven door OUP (Oxford University Press ) . We zijn fier dat we door een gift aan het FONDS ONCOLOGIE dit project financieel konden steunen.”

 

 

 

 

 

Auteur: dr. Didier Verhoeven
Update: 03 07 19