Neurologie

Neurologie is vaak detectivewerk waarbij we nauwkeurig, als het ware met een "loupe", de verschillende onderdelen van centraal en perifeer zenuwstelsel, de neuromusculaire verbindingen en de spieren onderzoeken.

 

Contact

 • icoon Algemene info

  Raadplegingen

  De raadplegingen zijn uitsluitend op afspraak. De 5 neurologen werken nauw met elkaar samen. Dagelijks is er de mogelijkheid om minstens één van deze specialisten te raadplegen. Tijdens de raadpleging vindt een klinisch neurologisch onderzoek plaats en kan aanvullend indien nodig nog één van de volgende technische onderzoeken, afhankelijk van het probleem, uitgevoerd worden:

  • Electroëncefalografie (EEG)
  • Electromyografie (EMG)
  • Geëvokeerde potentialen (EP)

  Bij een meer complex probleem, kan het zijn dat er hierna nog andere onderzoeken of consulten gepland worden. Dit zal met de arts besproken worden. Ook zal op dat moment beslist worden of deze onderzoeken ambulant of tijdens een opname kunnen gebeuren.

  Verhinderd voor uw afspraak? Annuleer minstens 24 uur vooraf via het nummer 03 650 50 52. Zo niet zal een annulatieforfait aangerekend worden.

  Wachtregeling

  Er is ten alle tijde 1 van de 5 neurologen voor het ziekenhuis bereikbaar. Tijdens werkuren kan deze rechtstreeks in het ziekenhuis bereikt worden. Tijdens de wachturen is de neuroloog enkel bereikbaar voor de wachtdoende arts in het ziekenhuis, die de neuroloog eventueel kan oproepen.

  Contactgegevens verpleegafdeling

  Patiënten die opgenomen worden verblijven meestal op de afdeling Inwendige 2.
  Hoofdverpleegkundige is Sanne Vergauwen

  Zij is binnen de kantooruren te bereiken via het nummer 03 650 50 61 of via sanne.vergauwen@klina.be (enkel voor praktische zaken over de afdeling).
  Voor afspraken of medische vragen neemt u contact op met het secretariaat (zie contact).

  MS netwerk Antwerpen

  AZ Klina (campus Klina en campus De Mick) en UZA zijn Antwerpse ziekenhuizen die samenwerken rond MS. En dat heeft twee belangrijke voordelen:

  • Een betere zorg voor personen met MS. Door de samenwerking kunnen we in optimale omstandigheden het volledige zorgtraject voor personen met MS aanbieden in heel de regio Antwerpen. En dat kan ook in alle stadia van de aandoening.
  • Door onderlinge samenwerking bevorderen we het wetenschappelijke onderzoek over de aandoening.

  Meer info vindt u op www.ms-antwerpen.be