Vertrek uit het ziekenhuis

De laaste dag krijgt uw baby de guthrie-test. Dit is een kleine bloedname in de hand of in de hiel. Enkel bij afwijkende resultaten verwittigt men u om deze opnieuw te laten uitvoeren. Dit betekent nog niet dat uw kindje ernstig ziek is. Bij sommige kinderen komt de stofwisseling wat trager op gang waardoor een extra bloedname wordt gevraagd.

Ook de kinderarts onderzoekt uw kindje nogmaals voor het vertrek en geeft u enkele raadgevingen mee.

U ontvangt ook al op dag 2 van uw verblijf een ontslagbrochure met adviezen voor thuis. Bijkomende uitleg over borst-of flesvoeding vindt u terug in de informatiebrochure hierover.

 

Ambulante kraamzorg 

In de ontslagbrochure vindt u ook extra informatie over de ambulante kraamzorg in AZ Klina. Deze wordt aangeboden door onze vroedvrouwen. U kunt bij ons terecht voor meer informatie of vragen over problemen met de voeding, controle van uw knip of scheur, controle of verzorging van de wonde na een keizersnede, wegen van uw kindje, adviezen over de verzorging ...

U kunt ons altijd contacteren op het nummer 03 650 50 42 voor vragen en indien nodig laten we u langskomen voor een consultatie bij de vroedvrouw. 

Bij aankomst in het ziekenhuis schrijft u zich altijd eerst in aan de inschrijvingsloketten links als u het ziekenhuis binnenkomt. 

U kunt ook beroep doen op een zelfstandige vroedvrouw die u thuis verder begeleidt. Voor meer informatie hierover kunt u bij ons terecht.