Algemene, abdominale en oncologische heelkundein AZ Klina

Onze chirurgen behandelen alle heelkundige aandoeningen op organen in de buikholte, de buikwand zelf en de proctologie. U kunt ook bij ons terecht voor de chirurgische behandeling van huidaandoeningen, zowel goed- als kwaadaardig. We bieden ook obesitasheelkunde of bariatrische heelkunde aan.
foto_OK
Opgenomen patiënten verblijven meestal op de afdeling Verblijfsafdeling Heelkunde 2
Deze medische dienst bereikt u door onderstaande route te volgen
Routenummer

Abdominale heelkunde

Onder Abdominale Heelkunde verstaan we alle ingrepen op organen die in de buikholte liggen, met inbegrip van de buikwand zelf (breuken) en de proctologie (uitgang van het lichaam, aars).  Een groot gedeelte van deze ingrepen wordt tegenwoordig laparoscopisch uitgevoerd (sleutelgatchirurgie).  Dit vermindert de postoperatieve pijn en verkort de hospitalisatieduur.

Oncologische heelkunde

Oncologische Heelkunde omvat alle heelkunde van kwaadaardige gezwellen zowel van de buikorganen (maag, darmen, pancreas, lever... ) als van de weke delen (huid, spieren, borstklier...).

Om het comfort en de levensduur van de patiënt te verbeteren wordt er nauw samengewerkt met de Pijnkliniek en de dienst Oncologie (chemo- en radiotherapie).

Bariatrische heelkunde

Ook de Bariatrische heelkunde (obesitasheelkunde) wordt in onze dienst aangeboden. Hiervoor werken we samen met verschillende artsen en zorgverleners in onze Lifestyle Clinic. Dit is een multidisciplinair gespecialiseerd team dat overgewicht in al haar facetten behandelt. Het toepassen van een heelkundige ingreep voor overgewicht gebeurt altijd na overleg met met multidisciplinaire team.

De ingrepen die worden toegepast voor het verkrijgen van gewichtscontrole via operatie zijn:

  • Gastric Bypass
  • Maagband
  • Sleeve Gastrectomie
  • Revisie chirurgie