Heupprothesetotale heupprothese
Op welke medische dienst(en) kan u terecht?
Een totale heupprothese is een zeer courante en één van de meest succesvolle orthopedische ingrepen met ook zeer goede resultaten op lange termijn. Studies tonen een gemiddelde overleving van de prothese van ongeveer 98% na 15 jaar. Bij jonge en actieve personen blijkt de overleving iets minder goed te zijn dan bij oudere, minder actieve personen. Ondanks de zeer goede resultaten, is de operatie toch ingrijpend en een goede voorbereiding is belangrijk. Het herstel vraagt motivatie, wilskracht en inspanningen. Het is daarom belangrijk dat u goed voorbereid aan uw operatie en revalidatie begint.
Specifieke informatie over het heupgewricht en de vervanging van een versleten heup, de vooronderzoeken, de voorbereiding voor de operatie en het volledig hospitalisatieverloop staan beschreven infobrochure heupprothese.
De meest voorkomende orthopedische complicaties en de anesthesie risico’s worden uitdrukkelijk beschreven. Meer info over de verschillende aandoeningen en behandelingen van de heup vindt u hier.
Klik hier voor een indicatie van de kostprijs voor een totale heupprothese
Ontslag en revalidatie na heupprothese
De Ontslagbrochure heupprothese geeft praktische tips en informatie waarop u kunt terugvallen bij ontslag uit het ziekenhuis. Er worden ook een aantal veel gestelde vragen beantwoord.
Als u na de operatie thuis weinig hulp ter beschikking heeft, kan de sociale dienst u bijstaan om thuishulp of een verblijf in een revalidatiecentrum te organiseren. Als u in “De Mick” zou wensen te revalideren, neemt u minstens één maand voor de operatie contact op met de sociale dienst van het ziekenhuis + 32 3 650 52 84.
De revalidatiebrochure heupprothese ontvangt u op de preoperatieve infosessie die georganiseerd wordt door de dienst fysische geneeskunde (+ 32 3 650 50 32). In deze folder vindt u eenvoudige oefeningen die u zullen helpen bij de revalidatie na de operatie.