Nieuws

Nieuws

Warme dagen-plan in het ziekenhuis

Warme dagen?

Ook in het ziekenhuis houden we het weerbericht nauwlettend in de gaten! En we nemen extra maatregelen:

  • extra fruit bij het eten
  • ramen & deuren blijven gesloten
  • koelingssysteem op volle kracht
  • ventilatoren en aangepaste werkkledij!
  • ...

Zo houden we onszelf, bezoekers en patiënten koel.

3D-reis doorheen het darmstelsel

Op dinsdag 19 juni kon iedereen in AZ Klina een virtuele  trip maken doorheen het darmstelsel en zelf zien hoe darmkanker ontstaat. Met een speciaal shirt, konden geïnteresseerden bovendien via een tablet bij zichzelf ‘binnen kijken!

Jaarlijks worden zo'n 4.000 Belgen getroffen door darmkanker. Darmkanker is bij mannen én vrouwen dan ook één van de meest voorkomende soorten kanker. Gelukkig kan darmkanker goed behandeld worden als het in een vroeg stadium opgespoord wordt. 

AZ Klina vindt het daarom erg belangrijk om mensen daarvan bewust te maken.

 

 

‘Helix’ is het nieuwe ziekenhuisnetwerk in de Antwerpse regio

 

De naam van het nieuwe Antwerpse ziekenhuisnetwerk, waar ook AZ Klina deel van uitmaakt, is bekend. Onder de naam ‘Helix’ verenigen 5 ziekenhuizen zich in een sterk zorgnetwerk voor de brede Antwerpse regio. helix moet een echt kwaliteitslabel worden.

Medische Beeldvorming in het nieuw

Na een lange verbouwingsperiode is de vernieuwde Medische Beeldvorming een feit.  De afdeling stelde daarom zaterdag 9 juni haar deuren open voor een blik achter de schermen.

De afdeling Radiologie of Medische Beeldvorming helpt bij het stellen van diagnoses en het vroegtijdig opsporen en opvolgen van ziekten. Daarnaast ondersteunen ze medische ingrepen en evalueren behandelingen.

Op de afdeling worden verschillende onderzoeken uitgevoerd. 

Huisartsenwachtpost Noordrand ingehuldigd

Afgelopen zaterdag werd de huisartsenwachtpost Noordrand aan de Spoed van AZ Klina officieel ingehuldigd.

Bekijk hier de reportage die atv maakte..

Vanaf zaterdag 16 juni opent de wachtpost haar deuren voor het grote publiek.

Deze wachtpost vervangt in het weekend en op feestdagen de klassieke wachtdienst voor de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Alle huisartsen van de regio nemen deel.

In de krant: MUG-bestuurders krijgen les prioritair rijden op openbare weg

Bekijk hier het filmpje

De Standaard/Antwerpen,

Do. 31 Mei 2018, Pagina 32

29 mei: Internationale Dag van het Bedplassen

29 mei is Internationale Dag van het Bedplassen of World Betwetting Day. Deze dag vraagt aandacht voor het feit dat bedplassen een veelvoorkomende medische aandoening is die ernstige gevolgen kan hebben voor een kind.

Huisartsenwachtpost Noordrand in de maak

 

Vanaf zaterdag 16 juni kan u voor dringende medische problemen, in het weekend en op feestdagen, zonder afspraak terecht in de huisartsenwachtpost Noordrand in Brasschaat.

Deze wachtpost vervangt dan de klassieke wachtdienst voor de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Alle huisartsen van de regio nemen deel.

Roadshow Mantelzorg 'Gevoel voor Tumor'

Woensdag 18 april was AZ Klina gastziekenhuis (voor de provincie Antwerpen) voor de 'Roadshow Mantelzorg'. Dit project kadert in een grotere campagne rond de vrt-serie 'Gevoel voor Tumor' samen met het agentschap Zorg en Gezondheid en Kom op Tegen Kanker. 

Gazet van Antwerpen kwam ook langs:

Mantelzorgers in de kijker in AZ Klina
Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 19 Apr. 2018

In de krant: 16.000 nierdialyses in AZ Klina en Sint Jozef

Weet jij wat een nefroloog is?

In AZKlina hebben we er alvast uitstekende! Nefrologen behandelen patiënten met nierproblemen. En dat doet AZKlina samen met AZ Sint-Jozef Malle. Dezelfde artsen en dialyseverpleegkundigen werken in beide ziekenhuizen. Goed voor 16.000 dialyses per jaar!

Het Laatste Nieuws ging een kijkje nemen in Malle: 

Pagina's