Nieuws

Nieuws

Huisartsenwachtpost Noordrand in de maak

 

Vanaf zaterdag 16 juni kan u voor dringende medische problemen, in het weekend en op feestdagen, zonder afspraak terecht in de huisartsenwachtpost Noordrand in Brasschaat.

Deze wachtpost vervangt dan de klassieke wachtdienst voor de gemeenten Brasschaat, Brecht Essen, Kalmthouten Wuustwezel. Alle huisartsen van de regio nemen deel.

4 mei: Dag van het hartfalen

Kortademigheid, vermoeidheid, gezwollen voeten of plotse gewichtstoename? Het zijn mogelijke symptomen van hartfalen. Ze verschijnen soms pas nadat de ziekte al jaren aanwezig is. Daarom besteed de ‘Dag van het hartfalen’ op 4 mei extra aandacht aan de preventie van hart- en vaataandoeningen.

Hartfalen is een chronische ziekere waarbij het hart niet in staat is voldoende bloed door het lichaam te pompen. Vrijdag kan iedereen meer info krijgen over deze ernstige aandoening in AZ Klina. Zo kan je je bloeddruk laten meten.

Week van de Valpreventie

Eén op drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Met soms grote gevolgen. Actief blijven is  één van de beste dingen die je kan doen om de kans op vallen te verkleinen. Het thema van de 7e Week van de valpreventie is dan ook: “Blijf in beweging, doe het veilig!”.

Ook op de afdeling geriatrie van AZ Klina wordt er deze week extra bewogen. Tijdens de Week van de Valpreventie staan een zitdans op het programma, een uitdagend valparcours én een muzikale  fit-o-meter. Het ziekenhuis wil ouderen zo aanmoedigen om actief te blijven, op een veilige manier.

Roadshow Mantelzorg 'Gevoel voor Tumor'

Woensdag 18 april was AZ Klina gastziekenhuis (voor de provincie Antwerpen) voor de 'Roadshow Mantelzorg'. Dit project kadert in een grotere campagne rond de vrt-serie 'Gevoel voor Tumor' samen met het agentschap Zorg en Gezondheid en Kom op Tegen Kanker. 

Gazet van Antwerpen kwam ook langs:

Mantelzorgers in de kijker in AZ Klina
Gazet van Antwerpen/Stad en Rand - 19 Apr. 2018

In de krant: 16.000 nierdialyses in AZ Klina en Sint Jozef

Weet jij wat een nefroloog is?

In AZKlina hebben we er alvast uitstekende! Nefrologen behandelen patiënten met nierproblemen. En dat doet AZKlina samen met AZ Sint-Jozef Malle. Dezelfde artsen en dialyseverpleegkundigen werken in beide ziekenhuizen. Goed voor 16.000 dialyses per jaar!

Het Laatste Nieuws ging een kijkje nemen in Malle: 

Week van de vrijwilliger, 3 tot 11 maart

 

​We kunnen in ons ziekenhuis op een sterk vrijwilligersteam rekenen.

Om hen te bedanken is van 3 tot 11 maart De Week van de Vrijwilliger. Onze beurt om iets terug te doen.

Voor al die helpende handen is onze welgemeende dankjewel écht wel op zijn plaats!

 

Hier kan je zien wat onze vrijwilligers voor het AZ Klina doen.

Dr. Robert Hes in nieuw seizoen Topdokters

In het vijfde seizoen van 'Topdokters' gunnen acht nieuwe dokters ons een inkijk in hun uitzonderlijk, fascinerend beroep, dat tegelijkertijd hun leven is. Als vaste waarde in het televisielandschap behoeft het concept van de reeks nauwelijks nog introductie. Het vijfde seizoen van 'Topdokters' biedt opnieuw een meeslepende, vaak ook ontroerende blik achter de schermen van een tot de verbeelding sprekend universum, waarin acht dokters, vanuit hun respectievelijke specialisaties, de kijker meenemen in de wereld achter hun mondmasker, vaak op het snijpunt van leven en dood. 

Betere zichtbaarheid van MUG AZ Klina ZNA Jan-Palfijn

Het interventievoertuig MUG AZ Klina – ZNA Jan Palfijn is omgebouwd voor een nog betere zichtbaarheid in het verkeer. De veiligheid van andere weggebruikers én het personeel tijdens interventies wordt zo nog verbeterd.

Toelichting bij het ereloonsupplement

Vanaf 1 januari 2018 stijgt het ereloonsupplement van 150 naar 200%.
We geven u graag meer duiding. 

Internationale dag van de vrijwilliger. Een hartelijke dankjewel aan al onze vrijwilligers voor hun ongelooflijke inzet!

Pagina's